Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Škola radosti i znanosti

Čestitke za Uskrs bakama i djedovima ove godine stižu poštom!

Zagreb: Djeca na znanstvenoj radionici izradila elektroničku čestitku
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/14
20.04.2019.
u 10:44

Pogledajte kako su marljivi zagrebački školarci vješti s čekićima i čavlima, a rezultat su prekrasne uskrsne čestitke koje svijetle u mraku.

I ovogodišnji Večernjakov projekt Škola radosti i znanosti, koji se već drugu godinu zaredom provodi u zagrebačkim osnovnim školama u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture, bliži se kraju. Stotine malih čitatelja književnog lista za djecu Radost, u pauzama od čitanja uživali su na radionicama tehničke kulture kroz koje ih je vodio omiljeni „striček“, „profesor“, „učitelj“ ili kako je djeci drago, Bojan Floriani.

Lansirale su se rakete, programirale robotske šaralice, izrađivale svjetleće značke, a za sam kraj učenici OŠ „Petar Zrinski“ prigodno su izrađivali uskrsne čestitke. Ali ne bilo kakve nego one koje svijetle u mraku! Trebalo je za tu priliku uzeti u ruke čekić i čavle, ali straha nije bilo. Možda malo kod učiteljice Sanje Miklec jer moraju se djeca iz škole vratiti u „jednom komadu“, ali zato je ona sjela i prionula na posao zajedno sa svojim đacima – tako ih najbolje može imati pod nadzorom.

Zagreb: Djeca na znanstvenoj radionici izradila elektroničku čestitku
1/14

„U hrvatskim školama kronično nedostaju sadržaji koji uključuju kreativan rad rukama, a baš je takav učenicima mlađeg uzrasta najpotrebniji jer – osim što pritom razvijaju finu motoriku šake koja će im koristiti da lakše usvoje vještinu pisanja – djeca nauče rukovati osnovnim alatima što je važno i u svakodnevnom životu. Iznenadili biste se kada biste vidjeli koliko školaraca ne zna vješto rukovati škaricama za papir! Zahvaljujući ovakvim projektima stvari se polako mijenjaju, a djeca, između ostalog, počinju cijeniti rad rukama što može u budućnosti koristiti ne samo njima nego i cijelom društvu“, objasnio je voditelj radionica Bojan Floriani.

I premda su djeca u prisustvu novinarske ekipe poslovično vrlo razgovorljiva ovaj put nije bilo ni volje ni vremena za priču. Pribor za rad toliko ih je očarao i zaokupio da ništa oko sebe nisu primjećivali. Dva školska sata u hipu prolete, a posla je mnogo. Bilo je tek vremena za kratku zbornu izjavu za medije: „Radionice su super, želimo to i sljedeće godine!“ A kome će darovati ove prekrasne čestitke? „Bakama i djedovima!“, opet jednoglasno. Pa sretan bio Uskrs svim bakama, djedovima i njihovim marljivim unucima, a na radionicama se vidimo i sljedeće godine u još većem broju i s još zanimljivijim programom.

Ključne riječi

Komentara 2

PE
PetiElement
13:13 20.04.2019.

Baš lijepo.. svaka čast svima koji imaju volje i nađu vremena za djecu i ovako nešto 👍

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
07:50 21.04.2019.

Za svaku pohvalu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije