Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAN ŽENA
Povratak na članak

Čestitka Predsjednice: 'Žene, zauzmite se za sebe i nikada ne odustajte!'

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović čestitala je ženama Međunarodni dan žena, koji se obilježava 8. ožujka, u znak socijalnih, ekonomskih, kulturnih i političkih dostignuća žena tijekom povijesti

Komentari 16

Avatar boros
boros
12:40 08.03.2019.

...nisam nesto cuo da su "hodje..."cestiale Dan zena,8.mart (8.ozujak...) svojim ovcicama,da nekazem ,zenama ovoga svijeta...amen

VL
DE
delnice22
11:16 08.03.2019.

Joj kad vidim ova odvratna usta….Ima li ova zena oci?Pogledaj se ,kao neki imperator Koji na trgu pred masom ljudi poziva na linc.Usta sve govore.

VL
KU
kusstjepan
12:11 08.03.2019.

Sve budu skoro postale "doktorice" kak i ti babo ......!

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
12:32 08.03.2019.

Postoji narodna izreka da na svakoj ženi tri ćoška od kuće stoje , a na mužu samo jedan, a ovi su ipak glavni u obitelji i društvu. Medjutim za žene stiže spas u posljednji čas, a donosi ga naša Vrhovnica,a, Madona Kolinda BBh. Ova će sada upotrijebiti sve svoje znanje i umijeće, a ako zatreba tući će šakom po stalu, kako bi se u cijelom svijetu (za početak u Lijepoj našoJ) ponovno zaveo matrijarhat (vladavina žena) jer je bilo u vrh glave muške šikane ljepšeg i sposobnijeg pola. Dakle pripadnice ljepšeg pola budite strpljive iočekuje vas svijetla budućnost, zaslugom hrvatske Vrhovnice, buduće Kraljice Hrvatske Kraljevine. Dakle sve najbolje za dan ljepšeg pola, kako u tmurnoj sadašnjosti tako i svijetloj budućnosti. Tko čeka taj i dočeka ili se načeka, zar ne?

VL
DU
Deleted user
13:45 08.03.2019.

Jesenti milu bigulicu, koliko je na tzv. Osmi mart u bivšoj Jugi po poduzećimna bilo krkanluka i raspašojluka, i to u pravilu na račun sindikata!. Za divno čudo, gotovo ni jednoj ondašnjoj "drugarici" nije nimalo smetala muška "osmomartovska poduzimljivost". Naprotiv,tiv, zagrijane alkoholom, "drugarice" su djelovale jako "opušteno". U današnje"ljudskopravno" vrijeme svi "poduzimljivi" muškarci bili bi proglašeni spolnim zlostavljačima, seksualnim predatorima i tko zna što bi im još bilo uračunano u "krimen". Pa mi sad nitko neka ne tvrdi da ono nisu bila zlatna vremena kada su na prvom mjestu bili intenzivno drugarstvo i dječji doplatak.

VL
TO
toljaga22
16:59 08.03.2019.

u čemu?

VL
HU
hudarupa3
11:43 08.03.2019.

Kad su bogovi podjarmili svijet svrgnuli su kraljicu uz pomoć takozvanih muškaraca, sad bogovi žele na isti način uz pomoć takozvanih žena smanjiti utjecaj muškarcima, a žena zapravo i nema, kraljica i dalje vlada se bori iz gerile i napustila je zemlju.

VL
HU
hudarupa3
10:58 08.03.2019.

Ljudska zajednica od davnina pokušava zauzdati žene, to čini s pozicije stvoritelja, kako njihov fiktivni stvoritelj uništava kamenjem nevjernu zemlju, tako i oni svoje nevjerne žene kamenuju, u liberalizmu i novom dobu stvaraju se novi prototipovi žena prilagođene fiktivnoj stvarnostii gdje će bit vladarice magle i paučine, a ustvari žrtve svojih promašenih ambicija.

VL
Avatar nekakav
nekakav
11:00 08.03.2019.

muškarce možda smeta ovaj dan... ako su prema zakonu muškarac i žena izjednačeni, zašto se to još obilježava? zašto postoje propisi po kojima žene moraju dizati manje terete od muškog radnika, imaju pravo na dulju pauzu... zašto je većina zaposlenih u javnom sektoru žensko? zašto se stalno govori o potrebi povećanja ženskih kvota, ako prema zakonu svatko ima pravo kandidirati se? i to pravo se kvotama u biti umanjuje, diskriminira. zašto bi u upravama velikih poduzeća trebalo biti više žena? dal to znači da će vlasnik poduzeća morati na mjesto u upravi zaposliti isključivo ženu, jer mu tako zakon nalaže, da mora poštovati kvotu? zašto ne bi građevinske firme imale istu obvezu, podjednaki broj ženskih i muških radnika, na istim poslovima? kad budu radnici, muški i ženski, na istim radnim mjestima za isti posao imali i isti radni učinak, e onda možemo pričati da smo jednaki. biologija nam govori da nismo, i to pravilo, činjenicu, moramo poštivati. svaki spol je za nešto prilagođeniji, ima svoje posebnosti, ali ne treba od toga raditi bauk. uravnilovka nikad nije dobrog donijela nikome. i što sad? zamislite natječaj u županiji, i ispadnete samo zato jer u toj županiji su kvote za ženske radnike popunjene, a muških manjka.... ali zato imate prednost kod lokalnog zidara, on treba zidare, al smije zaposliti samo ženske, jer muških ima previše. zbilja želite jednakost u svemu? evo je. meni su ipak ljepše žene kakve jesu. one same priznaju da im je ljepše sa malom djecom, kuhinjom...

VL
KU
kusstjepan
11:01 08.03.2019.

A i napadno si ostarila dvorska "damo" ili te se fasada vise ne drzi ......!

VL
DU
Deleted user
10:47 08.03.2019.

Međunarodni praznik a koje to zemlje u EU slave? Koliko znam EU slavi u svibnju majcin dan.

VL
PR
Princeza
10:26 08.03.2019.

Hvala. Sretan Dan Zena predsjednice!🌹

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.