Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krapina

Cesta koja vodi 'od nekam do nikam' stiže do Šapca i Tkalaca

'27.07.2010. Krapina - Nedovrsena cesta prema novoj gospodarskoj zoni u Krapini. Photo: Matija Topolovec/PIXSELL'
Foto: 'Matija Topolovec/PIXSELL'
1/3
29.07.2010.
u 14:50

Nova cesta ubuduće će biti državna cesta, a osim što će se njome rasteretiti promet u gradu, povezuje Krapinu sa Pregradom i Humom na Sutli

Pri kraju je gradnja spojne ceste koja će gospodarsku zonu Krapina nova povezati s državnom cestom D1 i nakon deset godina omogućiti poduzetnicima kvalitetan pristup gospodarskoj zoni.

Uzalud i zlatne slavine

Gospodarska će se zona tek početi razvijati. Unatoč tomu što je poduzetnicima bila ponuđena kompletno riješena infrastruktura – plin, voda i struja za poslovne objekte, odaziv je bio slab jer nije bilo uređena pristupa objektima i Grad dugo nije mogao prodati parcele. Gradonačelnik Krapine Josip Horvat znao bi reći da Grad poduzetnicima može ponuditi i "zlatne slavine", ali ako ne mogu do svog poslovnog prostora, sve je uzaludno.

Cesta u dužni 1200 metara s nadvožnjakom preko željezničke pruge i mostom preko Krapinice vrijedna je 30 milijuna kuna, a investitor su Hrvatske ceste. Kako nam je rekao Krešimir Gospočić, glavni inženjer na gradilištu, Viadukt je radove završio u roku. Do svih okolnih poljoprivrednih površina osiguran je pristup, a prostor je i horikulturno uređen. Nakon preostalih instalaterskih radova slijedi tehnički pregled ove dionice koja još izgleda kao da vodi "od nekam do nikam", kako se moglo čuti u političkim krugovima, a čulo se također i to zašto Krapina dobiva toliki novac od države, dok u Zagorju ima cesta i mostova koji vape za obnovom.

Slijedi druga faza

Prema riječima gradonačelnika Krapine, ovaj je projekt od velike važnosti za Krapinu, a riječ je tek o prvoj fazi radova. – Ovako sigurno neće ostati – ističe Horvat i dodaje da će se kompletan spoj napraviti još ove godine.

– U tijeku je izrada projektne dokumentacije za drugu fazu, prema naseljima Šabac i Tkalci. U Hrvatskim cestama slijedi raspisivanje natječaja i gospodarska zona bit će dobro prometno povezana. Ubuduće će to biti državna cesta 206, koja će prema projektu povezivati Krapinu, Pregradu i Hum na Sutli. Time će se i grad rasteretiti od prometa, posebice teretnog – kaže Horvat. Na ovome dijelu upitno je samo 40-ak metara županijske ceste, za uređenje kojih u Županijskoj upravi za ceste zasad nije predviđen novac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije