Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Češki paradoks
Povratak na članak

Gospodarsko čudo usred političkog kaosa

Češke je prosvjednike naljutilo i to što je Babiš za ministricu pravosuđa postavio svoju saveznicu, i to dan nakon što je policija zaključila istragu protiv njega i utvrdila da mu se mora suditi

Komentari 2

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
08:09 11.06.2019.

Trebalo je samo staviti podatak zaposlenih u državnom i realnom sektoru i kod nas i u Češkoj i sve bi bilo puno jasnije.

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:26 11.06.2019.

nikad se nismo mogli uspoređivati s njima. češka je zemlja sa starom industrijskom bazom, česi su oduvijek bili marljivi i radišni, skromni, nikad nisu padali na populizam i te nama prirođene fore diskriminacije tipa 'hercegovci/dalmatinci/purgeri/slavonci' i slično. dobri vojak švejk je ogledni primjerak čeha. a čehinje iz žikine dinastije ogledni primjerak ženskog svijeta... :) šalimo se. nisu nijemci ulagali u češku radi dobrote, već radi toga da iskoriste državne povlastice i jeftinu radnu snagu, koja im je inače radila pritisak u samoj njemačkoj, a u češkoj ih ipak manje trebaju plaćati. položaj češke i prometna povezanost su tajna njihovog uspjeha. mi, koji smo na repu svega, tu šansu nikad nismo ni dobili. ono malo prilike smo odbacili na nagovor amerikanaca. da je bilo razuma u našoj politici, naftovod družba adria bio bi u funkciji, mi zarađivali pristojan novac, trasa bi se iskoristila za plinovod, i još bi bili jači, tj. bogatiji. ovako, ničeg od većih investicija nemamo, niti ćemo ih imati. zavaravamo se nekakvim rimcem i njegovim lego autima, i pričom o automobilskoj industriji. maknite državi poticaj i imate bankrotiranu firmu. češka je stabilna zemlja. al i nju čekaju napuhavanja. i onda spuštanje. klasičan ciklus, ne kod nas koji padamo i padamo.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.