Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Češki general

'Rusija može okupirati Baltik za samo dva dana. NATO nije u stanju brzo reagirati'

Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
27.05.2015.
u 19:09

Češki general Petr Pavel danas je u Pragu upozorio na sve manjkavosti Sjevernoatlantskog saveza

Rusija je u stanju okupirati Baltik za samo dva dana, a NATO u tom slučaju ne bi bio u stanju reagirati na odgovarajući način, kazao je danas češki general Petr Pavel koji će u lipnju preuzeti dužnost šefa Vojnog odbora Sjevernoatlantskog saveza, pišu Česke noviny.

Pavel je na Konferenciji za sigurnost koja se održava u Pragu upozorio da je jedna od manjkavosti NATO-a kompleksni proces donošenja odluka jer svih 28 članica saveza najprije mora donijeti konsenzus sa svim zaključcima zbog čega nije u stanju brzo reagirati. Rusija je pak, s druge strane, sposobna donositi odluke u samo nekoliko sati.

Dodao je i da su mjere koje je Europa poduzela u pogledu ruskih i ISIL-ovih prijetnji ''sramotno nedjelotvorne''. Češki general kritizirao je i činjenicu da NATO nema vlastitu obavještajnu mrežu, ali i upozorio na često curenje povjerljivih informacija.

>>Šveđani iznad Baltičkog mora presreli dva ruska Tupoljeva

>>Strah od Rusije: NATO pokrenuo jednu od najvećih protupodmorničkih vježbi u povijesti
 

Komentara 135

NI
Nikomah95
21:18 27.05.2015.

Bože dragi, kako li su jadni srpski portali kad Srbi čitaju naše????

Avatar nekakav
nekakav
08:08 28.05.2015.

kako se na položaj lako dolazi blateći ruse, putina... divota jedna. velik dio ljudi ne shvaća otkud potreba amerikancima da u rusima gledaju protivnika. zbog europe. sve dok ameri drmaju europom i svađaju je s rusima, europa neće imati svojvoj identitet, na koji se tako rado i često vole eu političari pozivati. u svakoj eu inicijativi stoje amerikanci, oni su uključeni u sva unijina tijela. oni su uniji dostavili sporazum o tipp-u, ne obratno, i postavili uvjete pod kojima eu parlamentarci mogu pogledati detalje sporazuma. a kome su to rusi tolki problem? jel oni imaju svoju vojsku u njemačkoj, francuskoj, engleskoj? nemaju. jel imaju zračnu bazu u italiji? nemaju. jel europa imala divnu priliku 90-ih raspadom sssr-a i varšavskog ugovora postati kontinent bez sukobljenih strana? jest. al nije. jel rus ponudio ruku, doduše iznuđeno, za trajan mir, razoružanje po svim crtama? jest. zašto su ameri prekršili dogovor i u nato uzeli sve istočne zemlje? zašto? aha, zemlje su neovisne i same odlučuju o svojoj sigurnosti i saveznicima? pa lijepo, da ih prije niste ekonomski uništili, bile bi u mogućnosti zdravo prosuditi o učincima 'odluka'. ovako, sav istočni lager je postao veliko tržište za usa korporacije u sferi obrane. btw. jel znate za neku rusku vojnu vježbu u meksiku, na granici sa amerikom? ne znate. al zato svako malo čitate o savezničkim vježbama na 300 metara od ruske granice. tko tu koga provocira? rusija ima vojne manevre, i to je provokacija? doma kosiš travu, i to tvojeg susjeda smeta? kad on pali smeće uz tvoje voćke, to je u redu,. on smije na svojem sve što poželi.

BF
brkonja fra brkati
12:12 28.05.2015.

USA su okupirale EU i ne kane nikad izaći iz nje.Pri tome imaju i nove okupatorske planove preko TTIP-a i izazivanja i huškanja na ratove,ne bi li Europu okovali još jačim lancem no što je sada.Prvociraju Rusiju, provociraju Kinu ii sve koji se ne daju porobiti.Izvoz neoliberalnog korporativnog fašizma i terorizma im je glavna grana gospodarstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije