Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOLIJAO EUROPARLAMENTARAC

Češki komunist uhićen u pokušaju krađe 350 milijuna eura

ceh
Foto: Facebook
05.12.2015.
u 12:08

Bivši profesor filozofije i stručnjak za Karla Marxa, Miloslav Ransdorf zastupnik je u Europskom parlamentu od češkog članstva u EU 2004.

Švicarska policija uhitila je češkog zastupnika Europskog parlamenta i tri slovačka državljana koji su pokušavali podignuti 350 milijuna eura iz švicarske banke uz pomoć krivotvorenih dokumenata, objavili su češki dužnosnici.

Češki ministar unutarnjih poslova Milan Chovanec potvrdio je uhićenje četvorice muškaraca među kojima je i Miloslav Ransdorf (62), komunist, stručnjak za Karla Marxa, bivši profesor filozofije koji govori desetak jezika i zastupnik u Europskom parlamentu od češkog članstva u EU 2004.

"Švicarske vlasti kazale su našem veleposlaniku da je Ransdorf oslobođen pa pretpostavljam da je na putu kući", kazala je glasnogovornica češkog ministarstva vanjskih poslova Michaela Lagronova. Dodala je da političar nije kontaktirao češko veleposlanstvo u Švicarskoj.

 Britanska agencija Reuters navodi da Ransdorf nije bio dostupan za komentar.

Mediji navode da je skupina pokušala podići novac u jednoj banci u Zuerichu ali dokumenti koje su dali nisu odgovarali onome što je banka imala spremljeno.

>> Malezijski premijer zamračio 673 milijuna dolara

Komentara 30

TE
Televizor
12:28 05.12.2015.

Od komunista nije bilo ni za očekivat išta drugo.

DU
Deleted user
12:28 05.12.2015.

"Stručnjak" za Marxa je samo u djelo pokušao sprovesti onu staru bradonjinu - "svatko prema mogućnostima, svakome prema potrebama". Našim lopovima za to nije trebao Marx, oni su se sami dosjetili.

DU
Deleted user
12:33 05.12.2015.

Ma nemre bit: komunist koji krade! Pa toga nema na svetu.... To je kriva informacija! Kukurikuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije