Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Propusti u odgoju

Centar će oduzeti troje djece pretučenoj ženi i suprugu

Zlostavljanje
Foto: Thinkstock
18.08.2014.
u 23:28

O razlozima zašto su djeca oduzeta i majci v.d. ravnateljice Centra nije smjela govoriti, piše Dubrovački dnevnik.

Centar za socijalnu skrb Dubrovnik oduzet će troje djece ženi iz Župe dubrovačke i njezinom suprugu koji ju je prije nekoliko dana brutalno pretukao. Kako piše Dubrovački dnevnik, izdvajanje djece zatraženo je prije premlaćivanja žene jer roditelji nisu ispoštovali zahtjeve Centra nakon što su uočeni propusti u odgoju i brizi za djecu. Djeca će biti smještena kod najbliže rodbine.

V.d. ravnateljice Katica Raič izjavila je kako se radi o izuzetno teškom slučaju, ali da Centar nije napravio niti jedan propust. Dodala je kako je obitelj već tri godine u postupku te da je Centar postupajući po zakonu poduzeo sve mjere za zaštitu djece. O razlozima zašto su djeca oduzeta i majci Raič nije smjela govoriti, piše Dubrovački dnevnik.

>> Nasilni suprug usred noći prebio ženu. Završio u pritvoru

Komentara 7

TH
than
02:19 19.08.2014.

Nazalost, ovakvih slucajeva ima masa... Centar za socijalnu skrb je krivo organiziran, a i inace nisu radili... Klasicna hrvatska birokracija, gdje dodjes, a nema nikoga, jer su svi na terenu u obliznjem kaficu. Od kada je drugarica Opacic dosla jos je i gore. Glavna stvar joj je kako pronaci nekoga tko je prevario drzavu za 100 kuna. Oni koji varaju preko socijale na tisuce kune, to nije bitno, nije bitno niti zanemarivanje djece.

QU
queta
00:02 19.08.2014.

"...ali da Centar nije napravio niti jedan propust. Dodala je kako je obitelj već tri godine u postupku...." Ako postupak u ovakvim slučajevima traje čak tri godine, onda je riječ o golemom propustu. Djeca uvijek najviše stradaju...ustu. Djeca uvijek najviše stradaju...

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
03:07 19.08.2014.

A ti si isto u postupku, kad si svaki dan u Centru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije