Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaokružite, molim!

Cent po cent i beskorisni sitniš postaje vrijedna donacija

madonna3
Foto: Pixsell
1/2
17.12.2012.
u 10:04

Sve više samoposluga diljem Njemačke pridružuje se akciji koju je pokrenuo jedan Berlinčanin, a mnogim mušterijama nije teško dati nekoliko centi onima kojima je to potrebno

Sa samo jednim centom može se učiniti mnogo. Shvatio je to Berlinčanin Christian Vater kojem je vraćanje sitniša u trgovinama dalo ideju za humanitarnu inicijativu: mušterije trebaju reći samo "zaokružite, molim" i iznos koji ne može biti veći od devet centi odlazi u razne socijalne projekte. Umjesto sitniša koji se gomila u džepovima i novčanicima kupci tako čine humanu stvar, a prodavačice se ne moraju mučiti sa zaokruživanjem jer cijena proizvoda u samoposluživanjima u pravilu nikad nije ''okrugao iznos''.

Sve više samoposluga diljem Njemačke pridružuje se toj akciji, a mnogim mušterijama nije teško dati nekoliko centi onima kojima je to potrebno.

– Nikoga ne boli tih nekoliko centi, zato mislim da je to dobro – smatra jedna žena kojoj se prilikom kupnje nije teško odreći te malene, a nekom opet važne svote.

Svakog dana prikupi se oko 250.000 eura, a te vrijedne donacije odlaze u dobrotvorne svrhe poput socijalnih projekata za pomoć roditeljima.

>>Veseli Djedovi Božićnjaci za djecu u bolnicama skupljaju hranu

Komentara 5

OB
-obrisani-
10:27 17.12.2012.

Tako je ,vama ni to nebi pomoglo.... Linic bi i to u drzavni proracun prisvoio samo da ima... Njemu je svevedno kako i na koji nacin do novca doci... ~~~~~~~~~~~~~~~ Ova akcija"zaokruzite molim "traje vec godinu dana i sica kojaa nam se vraca ne boli... Za u humanitarne svrhe bi dali kod kupovine i vise samo da se sme...

OB
-obrisani-
11:07 17.12.2012.

Anketa.. Kod nas je tako nesto potrebnije negoli u Njemackoj... Pojma vi nemate koliko je lose stojecih u Njemackoj kojima je pomoc potrebna... Sta mislite ,da je Njemacka zemlja blagostanja,meda i mlijeka...da nema gladnih,da nema beskucnika...?!

OG
Oger
11:43 17.12.2012.

Sramota. Autor clanka se sluzi nazivom - beskorisni sitnis -. Da je to napisao u Njemackoj ostao bi bez posla. Svaki cent je velika vrijednost. Uostalom, tko ne cijeni malo nije vrijedan velikoga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije