Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUĐENJE U VARAŽDINU

Čengić: 'Nisam ubojica, branio sam naše živote...'

Varaždin: Su?enje bivšoj ravnateljici Gradskih bazena
Marko Jurinec/PIXSELL
27.04.2023.
u 08:39

– Užasno mi je teško zbog tog događaja, žao mi je tog mladog čovjeka i što se to sve skupa dogodilo. I sam sam ostao bez sina na tragičan način. Taj mladi čovjek imao je 28 godina, tim jednim nepromišljenim potezom uništio mi je život, i mojoj supruzi te svima koji su njemu bliski.

"Nisam ubojica, branio sam naše živote..." Rekao je to 63-godišnji Željko Čengić kojem se na Županijskom sudu u Varaždinu sudi za ubojstvo 28-godišnjeg Martina Pilića nedaleko od Vularije u Međimurskoj županiji 2. svibnja 2020. Pilić je ustrijeljen u vikendaškom naselju.

– Užasno mi je teško zbog tog događaja, žao mi je tog mladog čovjeka i što se to sve skupa dogodilo. I sam sam ostao bez sina na tragičan način. Taj mladi čovjek je imao 28 godina, tim jednim nepromišljenim potezom uništio mi je život i mojoj supruzi te svima koji su njemu bliski. Kad god vidim na ulici Opel Corsu sjetim se toga, a kad god vidim malu djecu s majkom sjetim se kako će ta djeca bez oca živjeti. Imam dvoje unučadi i znam da je obitelj izgubila člana obitelji. Nisam ubojica, branio sam naše živote i dopustite mi da citiram Petra Petrovića Njegoša "Zlo činiti od zla se braneći, tu zločina nema nikakvoga" – rekao je, kako prenose Varaždinske vijesti, Čengić iznoseći svoju obranu. Tog kobnog dana s Čengićem je bio njegov prijatelj Ratimir Benčić i još nekoliko osoba, među kojima i Benčićeva kći. Zatekli su Martina Pilića, mještanina Vularije, došlo je do prepirke i u jednom je trenutku, prema optužnici, Čengić pištoljem Beretta Pilića tri puta pogodio u glavu i jednom u rame. Pilić je završio u komi i preminuo nakon dva tjedna u bolnici. U pucnjavi je u predjelu nadlaktice ozlijeđen i Benčić.

DORH smatra da je pogođen metkom iz Čengićevog pištolja, no druga strana tvrdi da je prvi pucao Pilić iz improviziranog pištolja. Policija je na mjestu događaja zatekla dva automobila, na rubu prtljažnika jednog vozila sjedio je Benčić, a u Opel Corsi pronađen je teško ozlijeđeni Pilić, a pokraj stopala ležao je pištolj ručne izrade. Djelatnica Hitne pomoći svjedočila je da je tog dana oko 20 sati nazvala muška osoba i rekla da se dogodila pucnjava u kojoj je njegov kolega ozlijeđen. U drugom pozivu spomenuo je još jednu osobu koja ima ozljedu ramena i glave. Benčić je rekao da bi on i kći bili pokojni da nije bilo Čengića. Na putu prema Vulariji primijetio je Opel Corsu koja skreće prema naselju.

Kako su u naselju prije toga zabilježene provale, okrenuo se i nazvao Čengića koji je bio u svojoj vikendici. Upozorio ga je da nepoznato vozilo prilazi vikendicama, s Čengić mu je odgovorio da se Opel Corsa zaustavila baš pred njegovom, Benčićevom vikendicom.

Suđenje se nastavlja.

Inače, sin Željka Čengića Nino Čengić pretučen je ispred kluba Kulturana u Varaždinu 29. svibnja 2021. Umro je idućeg dana u bolnici, no na suđenju nije dokazano da je umro baš od ozljeda zadobivenih premlaćivanjem za koje su osuđene četiri osobe.

VIDEO: Prometna nesreća na čvoru Lučko kod Zagreba: Automobil je udario u kamper

Komentara 4

MA
Maslac
08:47 27.04.2023.

Strasno , znaci poslije te pucnjave i smrti tog mladica je njegov sin pretucen ispred diskoteke i umro.Nisam iz Varazdina ali poznam neke Varazdincke koji pricaju da se po tim vikendicama desavaju tulumi, puca se , toce hektolitri vina...onda nije ni cudo da se desavaju takve stvari.

Avatar KalebJosua
KalebJosua
08:54 27.04.2023.

Gemišt s sulfitima nakon desetke godina konzumiranja poprilično oštećuje mozak i jetru !

Avatar anlaser
anlaser
09:13 27.04.2023.

Toliko mu je žao tog mladog čovjeka da mu je gotovo po mraku ispalio 3 metka u glavu i jedan u tijelo ? Meni ovo izgleda kao navlakuša i planirano ubojstvo .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije