Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog porasta oboljelih

Čeka se odluka: Osječki stožer predložio niz novih mjera, pogledajte ih

Zagreb: Od ranog jutra velike gužve za testiranje na Velesajmu
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/4
19.11.2020.
u 17:33

Zbog porasta broja oboljelih, stožer Osječko-baranjske županije donio je prijedlog mjera koje Nacionalni stožer treba odobriti, u svrhu smanjenja širenja zaraze.

U laboratoriju za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek u zadnja 24 sata na koronavirus je testirano ukupno 353 uzorka, s time da se od tog broja na područje Osječko-baranjske županije odnosi 293 uzorka od kojih je 158 bilo pozitivno (53,6 posto).

Zbog porasta broja oboljelih, stožer Osječko-baranjske županije donio je prijedlog mjera koje Nacionalni stožer treba odobriti, u svrhu smanjenja širenja zaraze. 

Nužne epidemiološke mjere koje se predlažu za područje Osječko-baranjske županije su:

- preporuka da na profesionalnim umjetničkim izvedbama i programima te kino projekcijama bude prisutno najviše 50 osoba, uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

- na vjerskim obredima u zatvorenim prostorima broj prisutnih osoba se ograničava s obzirom na veličinu prostora, na način da za svaku prisutnu osobu mora biti osigurano najmanje 4mneto površine, uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

- preporuka jedinicama lokalne samouprave s područja Osječko-baranjske županije da obustave iznajmljivanje i drugo korištenje domova u svojem vlasništvu za sve vrste okupljanja

- organizacija nastave u osnovnim i srednjim školama na način da se za učenike osnovnih škola od 1. do 4. razreda nastava održava u školskim ustanovama (model A), za učenike osnovnih škola od 5. do 8. razreda nastava održava 2 tjedna u školskim ustanovama, a 2 tjedna na daljinu (model B), te da se za učenike srednjih škola nastava održava isključivo na daljinu (model C) izuzev praktične nastave koja će se održavati u školskim ustanovama.

VIDEO: Mogu li se simptomi koronavirusa pojaviti i odmah nestati?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije