Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
znatan pad

Čehoku u Varaždinu manja podrška nego prije četiri godine

Varaždin: Ivan Čehok sa suprugom i kćerkom stigao na briačko mjesto
Foto: Zeljko Hajdinjak/CROPIX/POOL
1/3
18.05.2021.
u 06:38

Jakšić, Hrebak i Gregurović osvojili Koprivnicu, Bjelovar i Krapinu

U Varaždinu je Ivan Čehok poručivao da je “gradonačelnik bez konkurencije”, no konkurent u drugom krugu bit će mu SDP-ovac Neven Bosilj. A mogli su to biti i izbori bez Čehoka koji je iščekivao odluku Vrhovnog suda o presudi protiv njega. U slučaju da je bila potvrđena, Čehok bi morao odustati od kandidature kao pravomoćno osuđena osoba. Iznenađenje je dobar rezultat nezavisne Dubravke Novak, a u utrku se vratio bivši HNS-ov gradonačelnik Goran Habuš koji je doživio – potop.

Čehok je dobio 5119 glasova, a u prvom krugu izbora prije četiri godine 8083, što je znatan pad. U Gradskom vijeću njegova nezavisna lista 2017. dobila je 28,9 posto, a sad 22,4. Kandidirajući se za međimurskog župana, nezavisni Matija Posavec olakšao je posao Stjepanu Kovaču (SDP) koji ipak nije uspio pobijediti u prvom krugu kao 2017., kad je osvojio 5906 glasova. SDP u Čakovcu oduvijek ima disciplinirano biračko tijelo, no ovaj put Kovač je dobio 4375 glasova. Ide u drugi krug s HNS-ovom Ljerkom Cividini, ravnateljicom Županijske uprave za ceste, koju podržava nezavisni Matija Posavec, čija je lista u Gradskom vijeću osvojila i najviše glasova, što je također iznenađenje.

U Koprivnici je SDP-ovac Mišel Jakšić očekivano pobijedio u prvom krugu. Sve drugo bilo bi iznenađenje jer je SDP jak u najvećem podravskom gradu. U Bjelovaru je, također u prvom krugu, pobijedio Dario Hrebak (HSLS). Govorilo se da će Hrebak na izbore uz podršku HDZ-a, no išao je samostalno, što se pokazalo dobrim potezom.

Ni u Krapini nema iznenađenja. Kao i prije četiri godine, u prvom krugu pobijedio je HDZ-ov Zoran Gregurović, kojeg su podržali i ZDS, DHSS, A-HSS te SU. Gregurović kaže da je u prethodnih osam godina kao gradonačelnik slušao potrebe i prijedloge sugrađana. Isplatilo mu se. HDZ je s partnerima i u Gradskom vijeću Krapine dobio najviše glasova, više od 54 posto.

VIDEO Ankica Mamić: Pobjednik izbora je promjena, to su građani jasno poručili strankama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije