Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZVANREDNO PRIZNANJE EBD-a

Cavtat izabran za treću najbolju destinaciju u Europi

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/4
12.02.2021.
u 12:56

Ovo je drugi put da je Cavtat nominiran za najbolju destinaciju u Europi

Cavtat je, temeljem glasova turista zauzeo visoko treće mjesto na listi najboljih destinacija u Europi 2021. godine. Od 20. siječnja do 10. veljače 2021. milijuni putnika i turista iz cijelog svijeta glasali su za svoje omiljene destinacije među kojima su se uz Cavtat našli i Pariz, Rim, Kanari, Cappadocia, Capri, Firenca, Braga i drugi. Pobjedu ove godine odnijela je portugalska Braga, dok je drugo mjesto zauzeo Rim.  

Ovo je drugi put da je Cavtat nominiran za najbolju destinaciju u Europi. Prvi put, 2019. godine, ušao je u prvih 10, a 2021. godine kao jedini predstavnik Hrvatske zauzima čak 3. mjesto.

Uz izvrsno treće mjesto najpoželjnijih europskih destinacija Cavtat se od 2020. nalazi i na listi najsigurnijih destinacija u Europi, s obzirom na ugroženost od koronavirusa, što je u današnje vrijeme također iznimno značajan adut u promociji destinacije.

- Biti među 20 najboljih je već vrijedno pažnje, ali ući na top 3 je izvanredan rezultat i priznanje svim vrijednim cavtatskim turističkim djelatnicima koji godinama rade na podizanju raznolikosti i kvalitete turističke ponude. Oduševljeni smo odazivom ljudi koji su glasali za Cavtat i iskoristili bismo priliku da se svima ovim putem zahvalimo. Nadamo se kako će nas moći posjetiti što prije - istaknuo je Frano Herendija, direktor Turističke zajednice.

Nagrada za najbolju destinaciju u Europi održava se od 2009. godine, a organizira je European Best Destinations (EBD), europska organizacija sa sjedištem u Bruxellesu, nastala s ciljem promicanja kulture i turizma u Europi te u suradnji s turističkim uredima i udrugom EDEN, na europskoj i svjetskoj razini, promovira veće razumijevanje bogatstva, raznolikosti i kvalitete europskih destinacija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije