Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zelena čistka

Caritas poziva građane na akciju čišćenja divljih odlagališta smeća

\'17.02.2011., Koprivnica - Odlagaliste otpada Piskornica.  Photo: Marijan Susenj/PIXSELL\'
Marijan Sušenj/PIXSELL
16.04.2012.
u 12:24

Cilj je akcije, koja će se održati u subotu 21. travnja, očistiti otpad s divljih odlagališta u svim krajevima naše zemlje

Predsjednik Hrvatskog Caritasa i biskup varaždinski, mons. Josip Mrzljak svim vjernicima u Hrvatskoj i svim ljudima dobre volje uputio je poziv na uključenje u akciju "Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš".

Cilj je akcije, koja će se održati u subotu 21. travnja, očistiti otpad s divljih odlagališta u svim krajevima naše zemlje. U akciju koja je pokrenuta na inicijativu udruge Žmergo već su se uključile mnoge jedinice lokalne ili regionalne samouprave, ustanove, udruge, mediji, ministarstva, pojedinci.

– Vjeruje se kako će i odaziv vjernika – koji iskazujući odgovornost za stvoreno i zaštitu stvorenoga iskazuju svoju ljubav i odgovornost prema Stvoritelju – biti znatan, dodaju u priopćenju iz Caritasa.

U pismu kojim se obraća vjernicima biskup Mrzljak podsjetio je i na riječi pape Ivana Pavla II. kada je boraveći u Zagrebu u prigodi svojega drugog posjeta Hrvatskoj rekao: “Bog vam je dao u baštinu predivnu zemlju čija nacionalna himna počinje “Lijepa naša domovino”.  Kako u ovim riječima ne vidjeti podsjećanje na dužnost poštovanja prirode, postupajući s osjećajem odgovornosti za životni prostor što ga je Providnost dala čovjeku? Svijet je pozornica na kojoj je svatko pozvan odigrati svoju ulogu na hvalu i slavu Boga Stvoritelja i Spasitelja”.

Komentara 6

Avatar Glina74
Glina74
12:52 16.04.2012.

a ko čeda podržava poteste protiv fašizma i komunizma

MA
Maroje2312
14:47 16.04.2012.

Vlada sveopći \"strah od zmije\" pa sumnjam u učinkovitost akcije?????

1J
1japan
18:21 16.04.2012.

ovi če čistiti da bi se moglo ponovo bacati neka naprave akciju hvatanja ****e koji bacaju smeće.....................................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije