Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONTROVERZNA ODLUKA
Povratak na članak

Carine na čelik neće pomoći američkoj privredi

Zbog novouvedenih carina procjenjuje se kako će na području SAD-a bez posla ostati oko 140 tisuća ljudi iz niza industrija

Komentari 9

Avatar raco
raco
11:14 20.03.2018.

Čovjek brine za svoju proizvodnju. A što ne bi RH uvela carine na uvoz mlijeka, svinjskog mesa, povrća? Nemamo mi tu ni snagu ni logiku u glavi. Radije dopuštamo uvoz brazilskog mesa i kineskog češnjaka nego da zaštitimo svoje proizvođače. Naprijed Trump samo tako.

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
15:22 20.03.2018.

Americke zeljezare su zastarile i zato je americki celik skuplji od uvoznog. 90 posto aluminija dolazi iz Kanade, a Kanada je izuzeta od novih tarifa. To je samo prica za neuke Amerikance. Isto kao i prica o carinana za uvozne aute, a najveci uvoznik je GM. BMW i MB imaju tvornice u USA.

VL
TO
Toni70
11:13 20.03.2018.

Carine na čelik neće pomoći američkoj privredi, lažu mulčeki koji če morati to pačati carinu americi; i sada kao maloumnici lažu . A nadalje ne smiju da pisnu i svoje proizvode ne smiju prodavati Rusiji / Jer su u ""demokracijiji u slobodi"" iako se bi duplo više zaradilo sa Rusijom trgovati bez carine . I sada od jada jedu ono što smrdi a nama se tvrdi da je ukusno ! Dobro pored svega zla znamo tko je krivac; naravno Putin koji im je izabrao diktatora Trumpa da radi budale ne male od svih "slobodnih zapadnih NATO demokrata"

VL
NO
nogogaz
13:06 20.03.2018.

Trgovinski ratovi pravilom završavaju pravim ratom u kojom nema pobijednika a naviše izgubi onaj koji je poceo...

VL
JO
Joel
14:47 20.03.2018.

Vrlo je teško analizirati samo fragmente jednog gospodarstva. Vrlo je teško komentirati izjave tamo nekakvog zaposlenika na nekom ekonomskom univerzitetu. Jedno je sigurno točno. Uzmeš čovjeku posao, baciš ga na nivo preživljavanja pa mu onda prodaješ jeftinije proizvode iz siromašnijihh zemalja. Tako se bogatiš samo ti, koji si osmislio izvoz proizvodnje u "Koreje, Tajvane i Kine"... Em je dobar profit, em su svi oko tebe svakim danom sve siromašniji. Samo, do kad?

VL
AA
aabbcc
11:45 21.03.2018.

Bravo Trump ! Dobit od uvoza ne bi smjela biti veca od dobiti za proizvodnju u vlastitoj drzavi .. Obrnuto vodi lopovluku i unistavanju svega u drzavi.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.