Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Makinacije

Carić jeftino kupio zemljište pa ga prodao za pet puta višu cijenu

Milan Mićo Carić
Boris Ščitar
06.02.2014.
u 20:21

Na optuženičkoj klupi, osim Carića, našli su se stečajni upravitelj Marinko Paić i sudski vještak Predrag Šimić

Drugostupanjsko vijeće Županijskog suda u Zagrebu odgodilo je odluku žalbi ODO-a na presudu kojom su u svibnju 2102. oslobođeni stečajni upravitelj Marinko Paić, poduzetnik Milan Mićo Carić i sudski vještak Predrag Šimić. Paić se teretio da je kao stečajni upravitelj tvrtke GP Dom 2003. Carićevim tvrtkama Kovač nekretnine i Blako nekretnine prodao 9289 kvadratnih metara građevnog zemljišta na Srebrnjaku za 4,7 milijuna kuna. Zemljište je prodao za svega 503 kune po kvadratu iako je bio svjestan da je cijena tada bila 1005 kuna. Prema optužnici, Carićevim tvrtkama tako je pribavio korist od 4,7 milijuna kuna, a u tome mu je pomogao vještak Šimić, procijenivši cijenu zemljišta upola nižom od realne.

Tijekom suđenja optuženici su poricali da se poznaju otprije. Iako je nekretnine Cariću prodao neposrednom nagodbom, Paić se nije mogao sjetiti zašto je u izvještaju stečajnom sucu naveo da je “zemljište prodao preko natječaja”. Ispostavilo se i da je Carić novac za kupnju posudio od tvrtke C.I.O.S. u vlasništvu Petra Pripuza. Šimić se branio da “ne bi uzeo to zemljište ni da mu ga netko pokloni”.

Nedugo potom zemljište je našlo kupca – Carić ga je prodao Austrijancima za 21,8 mil. kuna, gotovo pet puta skuplje nego što je plaćeno Marinku Paiću.

>>Milan Carić: DTR smo kupili s poštenim namjerama

Komentara 4

UD
udav
18:43 08.02.2014.

Po hitnom postupku sud ima naloziti da 21 000 000 .mil bude vracen .u..drzavni proracun . Ako mi branitelji poludimo pa pocnemo suditi nece biti dobro nama skidaju mirovine umjesto da pune proracun povratom opljackane imovinea pune proracun povratom opljackane imovine

Avatar Wayat Earp
Wayat Earp
22:21 06.02.2014.

Ovaj text govori samo da je doticni gospodin dobar trgovac Zar je zabranjeno kupiti po nizoj cijeni a prodati po visoj SMISAO TRGOVINE JE POSTIGNUTA BAS NA TAJ NACIN Sad se javio jos netko ko nije dobio pinku od zaraderade Sta te muci Njofra

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije