Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGLI REZULTATI
Povratak na članak

Četrdeset štićenika u Splitu pozitivno na koronavirus, Capak: Sumnjamo u još tri doma

Radi se o vrlo teško pokretnim i nepokretnim bolesnicima tako da je vrlo vjerojatno da je virus ušao s nekim od djelatnika

Komentari 19

Avatar tabadjija
tabadjija
21:04 09.04.2020.

Mislim da je odavno proslo vrijeme za mkrvu, vrijeme za teski batinu.

VL
IV
ivanjoksimovic
21:05 09.04.2020.

Nije to nikakav autogol već jednostavno neminovnost. Desilo se i u Srbiji, i u Italiji, Spaniji, Nemackoj ... svuda. I bas to je povecalo smrtnost u drugim zemljama. Nemoguce je to izbeci jer radnici iz doma i snabdevanje doma nisu u karantinu. Imaju realnu potrebu da napustaju dom i svaki dan odlaze kucama. Jedino da se zatvore sa starima i iz foma ne izadju dok ne prodje korina, ali to je nemoguce. Osim toga statistika je varljiva. Pitanje je da li svi upisuju smrtnost kao italija i Spanija. Nemci sigurno ne.

VL
Avatar Edgedancer
Edgedancer
21:08 09.04.2020.

Većina svih slučajeva u Hrvatskoj potječe od medicinskog osoblja. I ovdje je tako.

VL
ST
stric2
23:31 09.04.2020.

....otkud sad Sisak , Koprivnica , Ploče ..... sve utvrde sdp-a ..... a tako su kvalitetno jučer krenuli sa politiziranjem ostojić , vidović , trolovi po forumima....

VL
DU
Deleted user
20:01 09.04.2020.

Znači ipak smo u drugom poluvremenu uspjeli zabiti si autogol, pa da ne bi mi bili mi da ne uprskamo na kraju.

VL
FE
fefellerunt
21:26 09.04.2020.

ma nije od djelatnika, virus je najvjerojatnije donio neki ribolovac koji nije mogao otići pecati u drugu općinu , ili netko tko je otišao na Sljeme takvi su najopasniji, a zdravstveni djelatnici zajedno sa ovima koji se gužvaju po trgovačkimvačkim centrima, , da ne spominjem one koji se okupljaju na prviatnim zabavama ti ne prenose viruse., među sigurnima su i ovi koji su došli izvana, kao i oni koji krše mjere samoizolacije , odnosno zaraženi koji hodaju uokolo, jer takve ne treba prisilno staviti u karantenu oni nisu opasni , opasan je poljoprivrednik koji ima njivu u drugoj općini i mora tražiti kojekakve propusnice iako u krugu 20 km nema nijdnog registriranoh zaraženog čovjeka.

VL
DU
Deleted user
23:08 09.04.2020.

Ako virus udje u domove i bolnice onda mjere i ne trebaju. Koga štite? Bolje da radimo jer ćemo umirati od svega

VL
TH
than
01:08 10.04.2020.

Baš lijepo. Držim se svih pravila, odjavili su mi kontrolni CT kao bivšem onkološkom bolesniku na neodređeno, nisam mogao kupiti ribu za veliki petak, a sa druge strane imamo ludilo, od procesija pa na dalje. Ispada da mi koji seeee držimo pravila smo najveće da ne pišem što. Izgleda da je red da se i mi ostavimo pravila, jer ovo jednostavno nikuda ne vodi. Dok ja dočekam da se svi dozovu pameti lako mi se vrati rak kojeg će uloviti u tko zna kojoj fazi (objektivno za mene dođe korona - obična gripica). Kako dani budu prolazili većina ljudi će i sama shvatiti da ove selektivne mjere nemaju smisla. Nekima je dozvoljeno gotovo sve, a drugi ne smiju mrdnuti iz kuće.

VL
PV
prcko.vita
09:05 10.04.2020.

Hoćete li konačno kazniti liječnike koji nisu reagirali po preporuci stožera? Liječnici opće prakse imaju plaće po cca 40.000 kuna mjesečno a ljudima prepisuju najjeftinije lijekove i ponašaju se kao Bogovi. To je jedan ogroman propust Hrvatskog zdravstva.

VL
SP
SP
21:21 09.04.2020.

To je problem kada se ne testira dovoljno. Ne drže se svi samoizolacije, pogotovo oni bez simptoma. Jedan takav neka ode u dućan i proširi virus gotov je. Radnik u domu pokupi virus i prije pojave simptoma proširi po domu za starije. Realna situacija bi bila kada bi se svi testirali, kao u Koreji gdje 30% zaraženih nije imalo simptome. Bez testiranja i obavezno nošenja maski bojim se da je ovo samo početak.

VL
DE
densokubura
21:44 09.04.2020.

đaba smo mi danima pisali da se premalo testira,najgore od svega da su odgovorni heroji

VL
OP
optimistican
21:30 09.04.2020.

Virus se širi kroz bolnice i staračke domove, a glavno da oni dronovima love 3 klinca koji igraju nogomet.

VL
Avatar KimberlyMA85
KimberlyMA85
22:15 09.04.2020.

Sandra, 20. w­­w­­w­­.­­k­­i­­s­­s­­t­­o­­k­­.­­c­­o­­m

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.