Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U vrhu

Čakovec četvrti, Koprivnica šesta, Varaždin osmi u zemlji po kvaliteti bolnica

Bolnica
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
12.11.2014.
u 10:00

Sanacijske upravitelje nije previše iznenadio dobar plasman

Zdravstveni djelatnici u bolnicama u sjeverozapadnoj Hrvatskoj imaju razloga za ponos, a pacijenti za zadovoljstvo. Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje jučer je objavio rang-listu hrvatski bolnica, na kojoj su tri bolnice sa Sjevera među prvih deset.

Rad i stručnost

Opća bolnica u Čakovcu rangirana je kao četvrta najbolja bolnica u Hrvatskoj, Opća bolnica u Koprivnici kao šesta, a Opća bolnica u Varaždinu kao osma.

Čelnike triju bolnica zamolili smo da to prokomentiraju.

- Možda će zvučati neskromno, no očekivali smo da ćemo biti visoko na rang-listi. Preko našeg bolničkog informacijskog sustava pratimo već dulje vrijeme razne parametre i znamo da smo bolji od većine bolnica u Hrvatskoj - kazao je Miroslav Horvat, sanacijski upravitelj čakovečke bolnice, koja zbrinjava 81 posto osiguranika s područja Međimurske županije.

To što manje od 20 posto osiguranika pomoć traži u drugim zdravstvenim ustanovama, potvrđuje da u čakovečkoj bolnici pokrivaju najveći dio potreba u liječenju.

 

- Ovo visoko mjesto je prvenstveno rezultat rada, angažmana i stručnosti osoblja. U bolnici imamo 76 posto medicinskog i samo 24 posto nemedicinskog kadra, što je idealna struktura zaposlenih - ističe Horvat.

Ulaže se u edukaciju, pa je tako samo ove godine primljeno 16 novih specijalizanata, čime se broj liječnika popeo na 130.

ISO standard

Sanacijski upravitelj koprivničke bolnice Petar Stapar kazao je da su oni po svim pokazateljima kvalitete uvijek bili pri vrhu u Hrvatskoj.

- Uvijek smo bili napredni u organizaciji rada, praćenju tog rada i zdravstvenoj usluzi - kazao je Stapar, pojasnivši da koprivnička bolnica ima akreditiranu upravu po ISO 9001 standardu, a radi se na tome, dodaje, da ostvare i akreditirano pružanje zdravstvene usluge.

- To je sustav koji kontrolira sam sebe. Dakle, poznato je tko što radi, tko je za što odgovoran i koji su rezultati svega - rekao je Stapar, naglasivši da nije iznenađen visokom pozicijom koju drži koprivnička bolnica u nacionalnim okvirima.

- To je očekivani rezultat. Puno smo ulagali, a ulaže se i dalje. Pritom ne mislim samo na financijsko ulaganje, nego i na intelektualno - završio je on.

Razloga za zadovoljstbo ima i Mladen Smoljenec, sanacijski upravitelj varaždinske bolnice.

- To je jako dobar rezultat i pokazaje da je naša bolnica ispred nekih KBC-ova koji su među najboljima u Hrvatskoj. Ipak, želimo biti još bolji. Sudeći prema rezultatima koje imamo za prvih devet mjeseci ove godine, mislimo da ćemo u tome i uspjeti - kazao Smoljanec.

Opća bolnica u Zaboku rangirana je na 24. mjesto u Hrvatskoj.

Ključne riječi

Komentara 2

KA
kafka
20:11 30.01.2015.

ISO standard je postao smijurija kad se vidi tko sve to ima u Hrvatskoj.!!

GO
golub
08:06 13.11.2014.

Ja i moja supruga bili smo pocijenti u više bolnica a u nekima jako se razočarali, dok bolnici i lječnicima "Rebro" za svaku pohvalu i jako mi je žao da se događa da zbog krivo postavljenih kriterije ova bolnica nijeje među prvima. Dobrim liječnicima ne mogu spominjati ime, ali ih anonimno mogu pohvaliti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije