Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Maternice za iznajmljivanje

Čak sedam puta rodila drugoj ženi

43-godišnja Britanka Jill Hawkins
import
25.01.2008.
u 19:25

Surogat-majka postaje se iz više razloga  neke čine uslugu članu obitelji, a neke za to primaju novac od para koji unajmi njezinu maternicu. Jedna od takvih "profesionalnih zamjenskih majki" je Jill Hawkins.

Ta 43-godišnja Britanka posljednjih 16 godina rađa djecu drugim parovima. Svaki put zaradi oko 10 tisuća funti. Trenutačno je ponovno trudna, i to s osmim djetetom, što je britanski, a možda i svjetski rekord. Svoje dijete nema.

Pokušala se ubiti
Ipak, manijakalna, opsesivna želja za rađanjem djece drugim ljudima upućuje na to da tu nešto ne štima. Hawkinsovoj je, naime, dijagnosticirana klinička depresija, iza sebe ima pokušaj samoubojstva, no nastavlja rađati djecu. Prije dvije godine pokušala je prestati, no onda ju je dalje povukla želja da toj obitelji podari još koje dijete.

Svoje razloge sažima u jednu rečenicu:  Volim biti trudna.
 Prava sam stručnjakinja za rađanje, ali još ne bih željela imati svoje dijete  objasnila je.

Jeftini istok
Veza s djetetom kojega je devet mjeseci nosila prestaje čim ga donese na svijet. Nikad ga nije poželjela vidjeti. Ona jednostavno obavlja svoj posao.

"Zaposlena" je u organizaciji Cots, specijaliziranoj za  pronalaženje surogat-majki, jer je takva praksa zakonom dopuštena u Velikoj Britaniji, gdje, procjenjuje se, svake godine oko 100 djece rodi zamjenska majka.

Postotak surogat-majčinstva najveći je u Sjedinjenim Američkim Državama i danas poprima obrise velikog biznisa.

U potrazi za što jeftinijim maternicama za iznajmljivanje kreću prema istočnoj Europi, Rusiji i prije svega Indiji. Tamo je cijena surogat-majke desetak puta niža nego u SAD-u.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije