Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA UPOZORAVA
Povratak na članak

Čak sedam naleta na divljač prošlog vikenda: Autima naletjeli na srne, nepoznatu životinju i - dabra

Pojava divljači na našim prometnicama najučestalija je u ranim jutarnjim te kasnim večernjim satima

Komentari 1

SI
sisavac
11:04 18.01.2021.

izvan naselja dopuštena brzina je ta i ta, žuc stavi znak kojim te obavještava da su tu moguće divlje životinje na cesti, i time su oni skinuli svaku odgovornost sa sebe za štetu. prema zakonu o sigurnosti prometa na cestama, cesta je javna cesta, ulice u naselju i nerazvrstane ceste na kojima se obavlja promet. ni u tom zakonu, kao ni u zakonu o cestama, se ne spominju divlje životinje kao sudionici u prometu. u jednom članku spominju nalet na divljač. malo previše ograničenja i malo previše skidanja odgovornosti lovaca. postavi se znak, i gotovo, nitko od cesta ni lovaca više nije odgovoran za štetu. nek onda cestari ograde ceste, naprave službene prijelaze za divljač, i eto ti slobode za sve, manje štete... inače, ako niste primijetili, šume su pune ljudi, motora, bez životinja, a polja sve više zapuštena, puna divljači. sigurno ste primijetili da se divljač sve češće jako približi kućama. al po šumama je nema, protjerali je ovi novi ljubitelji prirode, sa quadovima i kroserima, štapovima za šetanje. zamijenili smo mjesta, mi u šumu, divljač u naselje.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.