Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
važna akcija

Čak 350 volontera pošumljavalo požarište na Mosoru

Žrnovnica: Započela ovogodišnja akcija pošumljavanja "Boranka"
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/5
16.10.2022.
u 22:32

Tako je, ocjenjuje se, akcija Boranka postala najveća volonterska akcija pošumljavanja požarišta u Europi.

Oko 350 volontera sudjelovalo je u nedjelju u akciji Boranka pošumljavajući požarište na Mosoru, a uz to su i zbog suše zalijevali prije posađene sadnice.  

"Sadi se isključivo autohtone vrste stabala slijedeć upute stručnjaka", rekao je Hini Dan Špicer, glavni koordinator akcije Boranka.

Dodao je da su zbog visokih temperatura i rijetkih padalina volonteri u akciji Boranka zalijevali i prije posađene sadnice kako bi se produžilo njihovo preživljavanje.

"U prosjeku preživljava više od 70 posto posađenih sadnica", kazao je Špicer.

Akcija Boranka, kojom se pošumljavaju opožarena područja u Dalmaciji započela je 2018. godine te su do današnje akcije pošumljavanja Mosora bile održane 33 takve akcije. Do sada je u njima sudjelovao više od 9.500 volontera. a posađeno je više od 100.000 stabala (sadnica) na dalmatinskim požarištima.

Tako je, ocjenjuje se, akcija Boranka postala najveća volonterska akcija pošumljavanja požarišta u Europi.

Više zelenih tema pronađite na Rezolucija Zemlja!

Foto: VL

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije