Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najviša kazna 30.000 kn
Povratak na članak

Čak 242 vozača imala više od 1,5 promila

U prvih mjesec dana primjene pooštrenog Zakona o sigurnosti prometa na cestama policija je zbog najtežih prekršaja sankcionirala 598 vozača, pri čemu je 201 i uhitila

Komentari 3

CH
chupakabra
09:13 08.09.2019.

ne kužim, sad su se postroženjem novog zakona pojavili i pijanci na cestama? ili su bili i prije pa ih nitko nije dirao a oni su se zabijali u ljude? opet će reći, genijalan potez postroživanja kazni

VL
DU
Deleted user
09:17 08.09.2019.

Ne mora se misliti kako su visoke kazne dobili samo oni koji "osvanuli" novinama niske medijske vrijednosti. Iz prakse - jedan znanac, 46 godina, 9 puta kažjavan zabranama vožnje zbog alkohola, a uvijek je vozio pod zabranom i pio dalje - od nedavno se nalazi u zatvoru i tamo će odležati 9 mjeseci. Kolika je još novčana kazna nije mi poznato. Što je pametno, dok je u zatvoru žena je prodala auto.

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:33 09.09.2019.

ako je bilo tolko sa 1,5 promila, znači da granicu treba podići! na primjeru ispravnosti vode za piše to se najbolje vidi. nekad je bilo 5-6 mg po liti nitrata, danas to već ide u nebesa, u belgiji je to strahota, sjever francuske isto. znači, dopuštene razine se mijenjaju, prilagođavaju novim okolnostima. ako imamo tolko ljudi koji voze sa 1,5 promila, i nema tolko nesreća kolko neki zloguki bi htjeli, onda trebamo limite dizati, a ne ih spuštati. što ubija? alkohol ili brzina? kolko stravičnih nesreća su uzrokovali pijanci, a kolko trijezni, potpuno trijezni? odnosi i nisu baš tako kako ih neki žele prikazati... dal je ona žena koja je autom ubila curu bila pijana? nije.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.