Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PU ličko-senjska

Čak 17 prometnih nesreća ovog vikenda, u četiri osobe lakše ozlijeđene

Ilustracija
Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija
29.08.2022.
u 11:12

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u nedjelju, 28. kolovoza u Kuterevu kod 27-godišnjeg hrvatskog državljanina (2,66 g/kg)

Proteklog se vikenda na cestama po Ličko - senjskoj županiji dogodilo čak 17 prometnih nesreća. Puno je to nesreća i kada bi se događale tijekom dva ili tri tjedna, no činjenica da su se događale u svega tri dana, ovu informaciju čini zabrinjavajućom. 

Po podacima PU ličko-senjske, četiri prometne nesreće su s lakše ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Otočca gdje je u tri prometne nesreće troje osoba ozlijeđeno, te jedna u Novalji s jednom ozlijeđenom osobom. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (4), Otočca (3), Karlobaga (2), Novalje (2), Korenice (1) i Senja (1).

- Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 36 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 12 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u nedjelju, 28. kolovoza u Kuterevu kod 27-godišnjeg hrvatskog državljanina (2,66 g/kg). On je uhićen i uz optužni prijedlog doveden u nadležni sud. Najveća utvrđena brzina kretanja od 145 km/h izmjerena je u petak, 26. kolovoza 2022. godine u Otočcu gdje je brzina kretanja prometnim znakom ograničena na 50 km/h, kada je 24-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom. Vozaču je izdan obavezni prekršajni nalog na iznos od 5.000 kuna, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 1 mjeseca - navode u PU ličko-senjskoj. 

VIDEO Djevojčica (11) spojena na respirator satima čekala u koloni na A1 nakon incidenta s navijačima: 'To nisu navijači, to su teroristi'

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
12:47 29.08.2022.

i to je samo jedna županija.... znači nekolko stotina prometnih nesreća!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije