Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iz sudnice

Čačićeve grimase tijekom suđenja i presuda bez emocija

'29.06.2012., Kaposvar, Madjarska - Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Cacic kriv je za prometnu nesrecu u Madjarskoj u kojoj su 2010. poginule dvije osobe. Nepravomocno je osud
Foto: 'Zeljko Lukunic/PIXSELL'
1/6
15.11.2012.
u 12:00

Brzina, svjetlost, pojas, magla... pisao je na ruku elemente koje je sutkinja prihvatila

Ozbiljna izraza lica, na kojem se nije dala iščitati nikakva emocija, saslušao je Radimir Čačić 29. lipnja presudu koju mu je izrekla sutkinja Krisztina Kostayak. Olovkom je na svom lijevom dlanu tada zapisao: brzina, svjetlost, pojas, magla. Radilo se o ključnim elementima njegove obrane, koje je sutkinja odreda prihvatila.

Samo brzojav

Nakon izlaska iz sudnice Čačić je izjavio da poštuje odluku mađarskog suda i da se neće žaliti, ali će odvjetniku prepustiti da učini ono što misli da treba. Dok su hrvatski novinari stajali okupljeni oko njega i slušali prve reakcije na nepravomoćnu presudu, Katalin Lipták skrušeno je sjedila nedaleko od vrata sudnice: – Čačić mi je nakon nesreće poslao brzojav sućuti. Samo to. Nikada nismo razgovarali – rekla je za Večernji list, dodavši da bi možda i mogla razgovarati s njim kad bi joj se obratio. Ali, on to nije učinio.

Na ročištu održanom tjedan ranije nije ju ni pogledao kada je sa sinom prošla pored njega i produžila prema petom redu, odakle je pratila suđenje. Tada je Čačić iznosio obranu, objašnjavao je da je imao slobodan dan, da se nikamo nije žurio, da je u Zalaegerszegu htio vidjeti stroj koji od fotografije izrađuje trodimenzionalnu skulpturu glave u kristalu... Kad se nakon ispitivanja vraćao s mjesta za optužene i svjedoke prema svom sjedalu u prvom redu, okrenuvši leđa sutkinji i tužiteljici, napravio je grimasu.

Nisu mu na posljednjem ročištu bila po volji ni pitanja tužiteljice Zsuzanne Fejer ni odvjetnika Katalin Lipták, Zoltana Gala.

“Stvarno me zaje...”, prišapnuo je svom hrvatskom odvjetniku Čedi Prodanoviću kada je tužiteljica nabrajala razloge zbog kojih Čačić mora biti osuđen na zatvorsku kaznu.

Žuti tisak

“Kaj je on lud?”, dobacio je kada je odvjetnik Gal razvezao priču o zračnom jastuku, sugerirajući da je u trenutku nesreće s prvim potpredsjednikom Vlade još netko bio u automobilu. A kada je Gal pobrojio sve prometne nesreće Radimira Čačića, pozvavši se na pisanje hrvatskih medija, prokomentirao je da su to “svinjarije iz našeg tiska”, koji je nazvao žutim.

Petnaest mjeseci nakon nesreće, 8. siječnja 2010. godine, protiv Čačića je podignuta optužnica. U međuvremenu je izjavio da će se iz političkog života povući bude li bezuvjetno osuđen. Suđenje u Mađarskoj počelo je u rujnu prošle godine, a nakon ročišta u siječnju, Čačić je djelovao zadovoljno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije