Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čačić

Čačić: Oslobađanje Boljkovca znakovita je poruka Karamarku

čačić (1)
Foto: Lj. Risek
1/3
30.11.2011.
u 13:15

Predizborni spektakli u cilju mobilizacije krajnje desnog biračkog tijela neprihvatljivo su sredstvo instrumentalizacije dijela javnosti

– Oslobađanje Josipa Boljkovca pozitivna je stvar i znak da je pravna država u Hrvatskoj napokon počela funkcionirati te da političke zloporabe pravosuđa, kao trajno rješenje, više nisu moguće. Odluka Ustavnog suda o puštanju Boljkovca iz pritvora ujedno je snažna i diskreditirajuća poruka Karamarku i upozorenje da su javna uhićenja, režirana kao predizborni spektakli u cilju mobilizacije krajnje desnog biračkog tijela, neprihvatljivo sredstvo instrumentalizacije dijela javnosti. Pritom snažno zastupam načelo da se svaki zločin treba sankcionirati i da nitko od njega ne može biti aboliran – izjavio je to, među ostalim, nositelj liste HNS-a, SDP-a i HSU u 3. izbornoj jedinici Radimir Čačić prilikom današnjeg posjeta HNS-ovim "utvrdama“ Ivancu, Lepoglavi i Bednji. U pratnji kandidata na zajedničkoj listi iz toga kraja Marija Habeka, Milorada Batinića i Marijana Škvarića te članova triju stranaka, on je obišao ivanečku gradsku tržnicu te s kumicama porazgovarao o tome kako se prodaju sir i vrhnje, kiselo zelje i jaja.

– Zašto više poljoprivrednika ne drži krave i ne proizvodi sir i vrhnje? – pitao je Čačić prodavačicu koja je kazala da od četiriju krava na mjesec može zaraditi oko 7000 kuna, s time da od toga treba odbiti troškove za mirovinski i zdravstveni doprinos.

– Zato kaj s kravama treba delati cijelu godinu i sedam dana u tjednu, a to danas malo tko hoće! – odvratila mu je druga kumica.

– Ono najbolje što ima Varaždinska županija jesu visoka radna etika njezina stanovništva, razvijene radne i izgrađene industrijske navike i odgovoran odnos prema sustavu, o čemu svjedoči i podatak da je Varaždin u bivšoj Jugoslaviji bio jedini grad koji je imao više zaposlenih nego što je bilo stanovnika! Na žalost, zbog činjenice da na vrijeme nije učinjen pomak prema novim tehnologijama, ovo je područje stagniralo pa je i ovakvo nadopunjavanje kućnog budžeta s prihodima od poljoprivrede građanima omogućilo život tek iznad ruba egzistencije – ocijenio je Čačić.

Potom je sa suradnicima obišao najuspješnije ivanečke tvrtke Drvodjelac i Tvornicu obuće Ivančica, uputio se i u pogon Varteksa u Bednji, a nakon toga obišao je i tvrtku HIS u Donjoj Višnjici i "gablecovao“ sa zaposlenima.

Ključne riječi

Komentara 8

OB
-obrisani-
03:07 01.12.2011.

a i \"znakovita\" je poruka svim biračima

KR
krka
08:30 01.12.2011.

Gazić Kradimir je baš prava mustra za govoriti o slovu pravde i zakona. U svojem pašaluku koji je posjetil to može, drugdje ne pali. Okolicu Bednje, Trakošćana i Lepoglave pretvoril je u pašaluk svoje ekipe i ulupal miljune Županijske love u infrastrukturu, pripremajući teren za konačno osvajanje. Naime njemu je najmanje stalo do neke babice na bregu kaj bi joj dopelal struju, vodu, telefon..to je priprema za kupovanje i prodaju Austrijancima i Njemcima...Domaće stanovništvo bu starkeljama iz EU pokazival kak zadnji izdanak neardentalaca, nažalost. Kradimir nikaj ne dela bez vlastite računice, narod t.j. birači su mu zadnja rupa na fruli.

OB
-obrisani-
03:05 01.12.2011.

euforično likovati što je iz pritvora pušten nečovjek, koji je ubijao nedužne hrvate (za neupućene proguglajte malo), to može samo kukuriku, sramite se

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije