Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radimir čačić

Čačić: Ne kupuje se preko novina ni šupa, a kamoli brodogradilišta

radimir čačić (1)
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/5
13.06.2012.
u 14:54

Za državne objekte koji zjape prazni Agencija za upravljanje državnom imovinom uskoro će dobiti nalog da se utvrde realne i tržišne cijene, otkrio je Čačić

– Uloga Vlade je da štiti zakone, govori argumentirano i brine se o interesima svih građana Hrvatske. Vlada će postupati u skladu s profesionalno izrađenim elaboratima i studijama prvorazrednih eksperata koje, naravno, koštaju ozbiljan novac i koje se ne rade popodne u kuhinji za prijatelje ili zbog nekih interesa. Investicije kao što su Ombla i Plomin, koje su teške više stotina milijuna eura, koje su ozbiljne i osjetljive i za koje se zaista traži visoka razina ekološke svijesti, traže ispitivanja, istraživanja i tehnologije. To se ne radi usput i besplatno. Ako želimo ozbiljno postupati prema ovoj zemlji, njezinoj budućnosti, onda se ne možemo igrati. Ja to ne radim, nisam nikada radio niti ću raditi – rekao je to u srijedu u Novom Marofu prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić.

Rekao je i da će, ako relevantne studije budu pokazale da Plomin nije dobar za ovu zemlju, on prvi stati iza te studije. Također, ako relevantne studije pokažu da nešto nije dobro s projektom Ombla, taj projekt u tom slučaju neće ići.

Tradicionalno kašnjenje

– Ono što sada znamo jest da to nije tako, naprotiv. Svatko može pričati što god hoće, studije nisu provedene – rekao je Čačić. Komentirajući napise portala business.hr da su Talijani i Pripuz zainteresirani za kupnju brodogradilišta 3. maj i Brodosplit, Čačić je u svom stilu rekao da nikad nitko nije kupio brodogradilište preko novina i televizije, pa čak ni šupu.

Nakon Novog Marofa, Čačić je uz već tradicionalno kašnjenje od pola sata, danas bio i na druženju s građanima i novinarima u Krapini. Na upit da prokomentira izjave udruga zelenih koje su ga prozvali diktatorom, Čačić je odgovorio da je svaka izjava primjerena onom tko ju daje te da ona najbolje govori o njemu samom. Potvrdio je i da je Vlada u pregovorima s koncesionarima Autocestom Zagreb – Macelj o gradnji drugog traka autoceste između Krapine i Đurmanca dugog oko četiri kilometra, u sklopu kojeg će se graditi i dva tunela i tri vijadukta, no, rekao je Čačić, o tome moraju prvo dobiti uvid u planove AZM-a.

Objekti zjape prazni

Upitan o državnim objektima diljem Hrvatske koji već desetak, petnaestak godina zjape prazni, a u Zagorju su dva najveća nekadašnja Partijska škola i Spomen-dom boraca i omladine u Kumrovcu, Čačić je odgovorio da će se za sve takve objekte Agencija za upravljanje državnom imovinom uskoro dobiti nalog da se utvrde realne i tržišne, a ne nerealno visoke cijene koje nemaju svoje kupce te da tada s prodajom i privatizacijom problema neće biti.

– Ako se nešto prodavalo po šest, sedam puta, a zainteresiranih nije bilo, to znači da tu nešto ne valja – rekao je Čačić.

Osvrnuo se i na solarni biznis u Hrvatskoj rekavši da će se on prilagoditi obiteljskim ulaganjima, a gradnja solarnih kolektora trebala bi zapravo biti i svojevrsna obiteljska štednja.

Komentara 1

IV
Ivan271252
16:16 13.06.2012.

A sto na to da se kaze?? Bolje se i igrati nego dvoje Ljudi Ubiti.. I bez Srama i Karaktera Prodavati pamet u Politici...Oj Hrvatsko dokle si Dogurala....?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije