Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neće odustati

Butković: Tražimo najbolja rješenja kako stabilizirati i očuvati Croatia Airlines

Foto: POOL
1/3
24.07.2020.
u 10:51

Rekao je kako u novom mandatu očekuje da će na jesen biti dosta problema i puno izazova, ponajviše oko koronavirusa

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je u petak da država neće odustati od nacionalnog zračnog prijevoznika Croatie Airlines. 

"Nećemo odustati od naše (zrakoplovne kompanije). Tražimo najbolja rješenja kako stabilizirati i očuvati Croatia Airlines, dijelimo sudbinu s drugim zrakoplovnim kompanijama u Europi i u svijetu i to je prigoda da zajednički riješimo taj problem na razini EU", rekao je Butković odgovarajući na novinarski upit može li se dogoditi da Hrvatska odustane od svoje zrakoplovne kompanije.

Na ulasku u Banske dvore, gdje se prije prve sjednice Vlade u novom mandatu premijera Andreja Plenkovića održava i sjednica užeg kabineta, Butković je rekao kako u novom mandatu očekuje da će na jesen biti dosta problema i puno izazova, ponajviše oko koronavirusa. 

"Tu su i Croatia Airlines i Jadrolinija, tvrtke koje su pogođene, ali imamo rješenja pa ćemo to posložiti", istaknuo je.

Poručio je i kako će se pripremiti i ostvarivati i veliki infrastrukturni projekti. "Budući da imamo na raspolaganju i ove 22 milijarde eura, tu je i novo operativno razdoblje 2021. - 2027., tako da svi projekti koje smo pokrenuli nisu veliki ciljevi. Što se tiče velikih infrastrukturnih projekata to će biti u redu, to ćemo pripremiti, ugovoriti i ostvariti", rekao je. 

Ključne riječi

Komentara 2

SI
sisavac
12:39 24.07.2020.

ca se najbolje može stabilizirati tako da se zatvore vrata, pusti ljude doma. nikad nisu niti će ikad poslovati s plusom, s ovakvim modelom rada. zašto bi država uopće trebala imati 'svog' prijevoznika?! zato da poreznim novcima plaća sve greške uprave i radnika?! pa onda sve nek opet bude državno, ajmo nacionalizirati sve, od pekarnice do končara, ine, petrokemije! priče da svaka zemlja financira svoj kompaniju su smiješne, za djecu. nacionalni prijevoznik u zemlji sa 4 mil jadnika je travestija!

DU
Deleted user
12:27 24.07.2020.

CROATIA Airlines - državno vlasništvo, 12 aviona prosječne starosti 15 godina i broj zaposelnih na dan 31.03.2020. iznosio je 1.037 djelatnika, što je za 4 posto više od broja zaposlenih na dan 31.03.2019. godine. na dan 31.03.2020. iznosio je 1.03737 djelatnika, što je za 4 posto više od broja zaposlenih na dan 31.03.2019. godine. NETO DOBIT I-III 2020 -110.539.000 HRK, neto dobit I-III 2019 -98.564.000 HRK.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije