Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poželio sreću Habijanu

Butković o aferi sa savjetnikom: 'Onda niste dobar šef i niste dobar ministar'

Izjava Olega Butkovića nakon sjednice Vlade
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
20.12.2023.
u 20:35

"Mi svi imamo pravo imenovati posebne savjetnike koje ne amenuje, ne potpisuje predsjednik Vlade. To je dobro, posebno za tako kompleksna ministarstva. Ono što se tamo dogodilo nije normalno", poručio je ministar prometa Oleg Butković

Potpredsjednik Vlade i ministar prometa Oleg Butković poželio je sreću Damiru Habijanu, novom ministru gospodarstva. U Dnevniku N1 Butković je istaknuo kako sa svima dobro surađuje te kako vjeruje da će tako biti i s Habijanom. 

"Habijan dolazi u trenutku kad smo imali situaciju sa savjetnikom, ali to je veliki resor koji objedinjuje puno bitnih stvari koje moraju funkcionirati. To je jedno od najvećih ili najveće ministarstvo. Mislim da će dobro voditi ministarstvo, oko toga ću mu pomoći", kazao je Butković pa, govoreći o odlasku 30 ministara, naveo kako je Vlada živo tijelo.

“Ne mogu svih 11 igrača igrati osam godina u istom sastavu, igrači se mijenjaju. Tako je u životu i politici. Nema više respekta, ne biraju se sredstva, govore se neistine, vrijeđaju se ljudi, vidjeli ste kako je bilo na odborima. Meni se to ne sviđa, ali živimo u takvim vremenima. To nisu argumenti nego mržnja, netrpeljivost, isključivanje drugačijeg", ističe. 

VEZANI ČLANCI:

“Ovo što se dogodilo sa savjetnikom ministra, to još nije viđeno. Mi svi imamo pravo imenovati posebne savjetnike koje ne amenuje, ne potpisuje predsjednik Vlade. To je dobro, posebno za tako kompleksna ministarstva. Ono što se tamo dogodilo nije normalno. Savjetnik razgovara s novinarima i de facto koristeći državne tvrtke, državni aparat plaća usluge. Vidjet će se u istrazi što je istina. Most koristi posebnog savjetnika koji daje novinaru upute i u kontaktu je s Grmojom da se napada predsjednik Vlade i HDZ-a. Ovo nikako ne može biti afera HDZ-a”, poručio je Butković. 

Također, naglasio je da se u njegovom ministarstvu tako nešto nije dogodilo. "Ne mogu si dozvoliti da moj posebni savjetnik bi to mogao raditi, a da ja to ne znam. Onda niste dobar šef i niste dobar ministar, to morate znati, to je nedopustivo, nitko si to ne može dati za pravo", kazao je.

VIDEO Fuchs o incidentu u školi: 'Alkoholiziranom nastavniku nije mjesto u školi, to je za svaku osudu'

Komentara 3

JA
Jadran666
07:28 21.12.2023.

Što reći na Plenkovićev odabir 30 ministara? Baj d vej u Francuskoj je samo 14 ministara otišlo a ne 60 kako navodi Plenković!

SS
simpatican.simpa
21:13 20.12.2023.

A tko je šef ministru ?!?!? On nije odgovoran ? Na koju foru je Sanader osuđen za kriminal, baš i ne vjerujem da je sam to mogao učiniti, a na kraju nažalost zbog šlamperaja pravosuđa ništa mu nije dokazano. Jednostavnono je postao žrtva..

K3
Krešimir_3007
22:12 20.12.2023.

Ministar Butković - respect. Kakva retorika, kakvo objašnjenje ! Tim se mijenja, to je život, mržnja, neistine - zaista snažne i impresivne riječi. Velemajstor riječi. Respect.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije