Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sastanci s putinom

Bush ostao šokiran fotografijom iz 2006.: 'Sve što znam je da sam preživio'

Foto: Profimedia
1/3
12.09.2023.
u 12:54

Prije nego što je postao poznat u cijelom svijetu kao šef jedne od najozloglašenijih svjetskih plaćeničkih skupina, Prigožin se bavio prehrambenim biznisom i često je pružao catering za događaje koje je vodio Putin, zbog čega je dobio nadimak "Putinov kuhar".

Bivši američki predsjednik George W. Bush rekao je da je tek nedavno saznao da ga je jednom u Sankt Peterburgu večerom poslužio,  šef Wagnera Jevgenij Prigožin koji je poginuo 23. kolovoza u padu privatnog aviona u Tverskoj oblasti, nedaleko od Moskve. 

Govoreći putem videolinka na konferenciji Yalta European Strategy u Kijevu ovog vikenda, Bush je upitan o smrti šefa Wagnera. "Ono što me šokiralo je to da sam neki dan vidio sliku sa summita G8 u Sankt Peterburgu na kojoj mi je Prigožin posluživao hranu. Bio je kuhar. Sve što znam je da sam preživio", kazao je Bush.

VEZANI ČLANCI: 

Bush je pritom mislio na fotografije sastanka iz 2006., na fotografijama koje pokazuju Prigožina kako stoji u pozadini. No, to nije bio jedini njihov susret jer je Prigožin i na fotografiji s drugog sastanka koji je održan četiri godine prije, piše Kyiv Post.

Prije nego što je postao poznat u cijelom svijetu kao šef jedne od najozloglašenijih svjetskih plaćeničkih skupina, Prigožin se bavio prehrambenim biznisom i često je pružao catering za događaje koje je vodio Putin, zbog čega je dobio nadimak "Putinov kuhar".

GALERIJA Pristaše Prigožina obilaze grob vođe ruskih plaćenika u Sankt Peterburgu

1/8

Bush je također na konferenciji rekao da je sada vrijeme da se zaustavi Putin.

"Invazija na Ukrajinu nije posljednji korak za Putina. On želi veliko carstvo. A sada je vrijeme da ga zaustavite", rekao je.

Do nesreće u kojoj je poginuo Prigožin je došlo dva mjeseca nakon što su on i njegovi plaćenici pokrenuli pobunu protiv ruskih vojnih zapovjednika u kojoj su preuzeli kontrolu nad južnim gradom Rostovom na Donu i napredovali prema Moskvi, prije nego što su se vratili u svoje baze.

Komentara 5

OT
otrovnijezik
13:12 12.09.2023.

Dajte majmunu bananu da ne laprda bez veze.

OK
OkruglaZemlja
17:36 12.09.2023.

Bush? To je onaj koji je napao Irak pod izlikom da tamo postoji oružje masovnog uništenja!

DJ
DjuroPucar
17:37 17.09.2023.

Dobro je da je ostao ziv pa jos uvijek ima sanse da bude objesen za zlocine koje je pocinio u Iraku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije