Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
među kandidatima za predsjednika komore

Burilović: Zadaća HGK je poticanje gospodarske aktivnosti i promicanja kulture poduzetničke klime

Luka Burilović
Goran Ferbezar/PIXSELL
26.02.2014.
u 14:40

Slavonski gospodarstvenici ističu da je u uvjetima konstantnog rasta nezaposlenosti koja je premašila 380 tisuća, uz veliku nelikvidnost realnog sektora, pad proizvodnosti te izvoza, potreba za konsolidiranom i snažnom HGK jača je no ikada.

Među kandidatima za novog predsjednika Hrvatske gospodarske komore je i jedan Slavonac – Luka Burilović iz Vinkovaca. Po zvanju sveučilišni specijalist ekonomije, ovaj uspješni menadžer već osam godina vodi Sladoranu Županja, jednu od gospodarskih zamašnjaka krajnjeg istoka Slavonije i Hrvatske. Slavonija je prema svim pokazateljima konstantno na začelju ljestvice razvijenosti, gospodarstvo je na koljenima, ali konkretna i učinkovita pomoć države izostaje i Slavonci često znaju reći da sit gladnom ne vjeruje. Stoga u utrci za čelno mjesto najvažnije hrvatske gospodarske institucije maksimalno podržavaju jedinog slavonskog kandidata za kojeg se, što je vrlo bitno, ne vežu nikakve afere niti vuku repovi.

Slavonski gospodarstvenici ističu da je u uvjetima konstantnog rasta nezaposlenosti koja je premašila 380 tisuća, uz veliku nelikvidnost realnog sektora, pad proizvodnosti te izvoza, potreba za konsolidiranom i snažnom HGK jača je no ikada.

- Vjerujem kako moj dosadašnji rad u gospodarstvu i u privatnom poduzetništvu, zatim iskustva stečena na mjestu pomoćnika ministra u Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva republike Hrvatske, te dugogodišnji rad na poziciji predsjednika uprave Sladorane d.d. iz Županje, predstavljaju kvalitetnu podlogu za preuzimanje odgovornosti koje nosi mjesto predsjednika HGK - kaže Burilović i upozorava kako HGK nije, niti smije biti nijemi promatrač gospodarske aktivnosti i gospodarske politike, te je nužno njeno aktivno uključivanje u poticanje gospodarske aktivnosti i promicanja kulture poduzetničke klime.

- Proaktivnom poslovnom politikom nužno je osigurati održivi rast i razvoj HGK kao gospodarskog servisa koji će individualiziranim pristupom prenijeti najbolje poslovne prakse svojim članicama. Nužno je potaknuti dugoročni strateški razvoj i obnoviti narušeni image, kako bi HGK zauzela zasluženo
mjesto u gospodarskoj zajednici kao institucija visoke razine poslovne etike i društvene odgovornosti otvorene prema članicama koje su zadovoljne razinom pružene usluge i kojoj su radnici, osobne inicijative i izvrsnost najveće snage - zaključuje Luka Burilović.  

>> Tko će od ova četiri kandidata biti Vidoševićev nasljednik?  

>> Ne smijemo dozvoliti da Općinski i Prekršajni sud odu iz Vinkovaca u Vukovar

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije