Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nitko nije ozlijeđen

Buknuo požar na jedrilici nedaleko od Pašmana: U akciju angažiran putnički brod

Požar na jedrilici u pašmanskom arhipelagu
Foto: Lučka kapetanija Zadar
1/2
29.06.2023.
u 17:53

Dolaskom vatrogasnih brodica, putnički brod "Novalja" opozvan je iz akcije te je nastavio plovidbu prema rasporedu. Požar je u potpunosti ugašen u 14.37 sati

U blizini otočića Žižanj, u pašmanskom arhipelagu, buknuo je požar na jedrilici. U pomorskoj nesreći, kako je navelo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, nema stradalih, kao niti onečišćenja mora i morskog okoliša. Službenici Lučke kapetanije Zadar poziv u pomoć zaprimili su u 12.45 sati, izravno od voditelja jedrilice zahvaćene požarom. Četveročlana posada, uključujući voditelja, nakon upućenog poziva evakuirala se sa jedrilice te se neozlijeđena sklonila na obližnju obalu.

"U koordinaciji MRCC Rijeka na poziciju nesreće angažirana je Javna vatrogasna postrojba JVP Zadar i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva DVD Tkon, do čijeg dolaska je požar započela gasiti posada putničkog broda 'Novalja', koji se u trenutku dojave nalazio najbliže poziciji nesreće, stoga je angažiran u akciju", navelo je Ministarstvo. 

Dolaskom vatrogasnih brodica, putnički brod "Novalja" opozvan je iz akcije te je nastavio plovidbu prema rasporedu. Gašenje je nastavljeno uz nadzor službenika zadarske Kapetanije i službenika Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar. Požar je u potpunosti ugašen u 14.37 sati.

VEZANI ČLANCI:

"Opožarena jedrilica 'GIULIEN PLUS' ostala je u plovnom stanju te se priprema za tegalj. Vlasniku oštećene jedrilice u charteru, talijanske zastave izdan je nalog za komercijalni tegalj i vađenje na suhi vez. Temeljem obavljenog preliminarnog očevida te izuzetih izjava četvero brodolomaca, svi državljani Republike Italije, službenici zadarske Kapetanije obavijestili su nadležne službe Uprave sigurnosti plovidbe resornog Ministarstva da je požar vjerojatno započeo u strojarnici, odakle se rasplamsao na cijelu brodicu. Na poziciji pomorske nesreće nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša", dodaje Ministarstvo te navodi da će se dodatne informacije o uzrocima nesreće prikupiti očevidom. 

"U cilju preveniranja pomorskih nesreća i nezgoda na moru, apeliramo na sudionike u pomorskom prometu, kao i rekreativce te kupače da se prije izlaska na more informiraju o svim aspektima plovidbe i boravka na moru, kao i da se tijekom plovidbe i drugih aktivnosti na moru pridržavaju propisanih sigurnosnih standarda", poručilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

VIDEO Nastavljaju se veliki neredi u Francuskoj: Prijavljeni požari, policija privela najmanje 150 osoba

Komentara 1

JO
JOZO
18:02 29.06.2023.

Ajme, koje zagađenje okoliša(prirode)!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije