Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Đačka misa

'Budite promicatelji civilizacije ljubavi'

Đaćka misa u Požegi (1)
Foto: Dusan Mirkovic/PIXSELL
1/5
13.09.2013.
u 16:59

Biskup Antun Škvorčević. potaknuo je roditelje da ne budu nesvrstani promatrači s obzirom na čovjeka u Hrvatskoj i svijetu, nego aktivni sudionici u stvaranju javnog mnijenja o njemu na temelju evanđeoskog svjetla

Na početku nove školske godine u požeškoj katedrali održano je euharistijsko slavlje s djecom i roditeljima te djelatnicima Katoličke osnovne škole. Predvodio ga je biskup Antun Škvorčević. U propovijedi biskup je djeci protumačio kako svojim razumom mogu primiti samo ograničeno znanje, ali da je njihovo srce toliko veliko da može biti ispunjeno ne samo roditeljskom i učiteljskom, nego i Božjom ljubavlju.

Potaknuo ih je da učenjem, plemenitošću i ljubavlju uzvrate roditeljima, učiteljima i Bogu za dobro koje od njih primaju. U obraćanju roditeljima kazao je da katolička škola ima svoj odgojno-obrazovni projekt kojem je polazište Isusovo poimanje čovjeka kao slike Božje, u čijem je temelju ljubav. Istaknuo je važnost jasnoće roditeljskog opredjeljenja za takvog čovjeka u vlastitom životu, u braku, obitelji, javnom životu, i kazao da on može biti uspješan kod njihove djece samo ako sa školom surađuju na njegovu ostvarenju.

Potaknuo je roditelje da ne budu nesvrstani promatrači s obzirom na čovjeka u Hrvatskoj i svijetu, nego aktivni sudionici u stvaranju javnog mnijenja o njemu na temelju evanđeoskog svjetla i tako budu promicatelji civilizacije ljubavi. Na svršetku slavlja biskup je ohrabrio djecu i roditelje da se bez straha upute u novu školsku godinu jer na putu nisu sami, nego ih svojom snagom ljubavi prati Isus Krist i obasjava svjetlom svoga Duha. Izvrsno uvježbani školski zbor pod ravnanjem Ljube Šolić svojim pjevanjem dao je slavlju posebnu snagu i ljepotu.

>>Održan godišnji Antunovski koncert u požeškoj katedrali

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije