Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRŽAVNO PRVENSTVO 7. i 8. LIPNJA NA IVANŠČICI

Brzinom od 60 na sat spuštaju se niz obronke Ivanščice

downhill
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
04.06.2014.
u 11:30

To će biti 8. utrka spusta u organizaciji kluba BBK Ivanščica. Organizatori očekuju više od 100 natjecatelja, te preko 1000 posjetitelja

Najatraktivnija disciplina brdskog biciklizma - spust ili, popularnije downhill, - nadolazeći vikend, odnosno 7. i 8. lipnja, stiže na krov Hrvatskog zagorja. Riječ je zapravo o državnom prvenstvu u toj disciplini, koje organizira Brdsko biciklistički klub Ivanščica iz Ivanca.

Kvalitetna staza

- Start staze nalazi se kod Velikog Oberšja, na gotovo 800 metara nadmorske visine, dok je cilj na šumskom putu u podnožju, na 280 metara nadmorske visine. S nešto više od 2100 metara dužine i 520 metara visinske razlike ova staza jedna je od najstrmijih staza u regiji, a sastoji se od gornjeg tehničkog dijela i donjeg brzog dijela, u kojem su izazovni skokovi, te se postiže brzina preko 60 kilometara na sat - pojasnio nam je Miroslav Đurin, predsjednik kluba BBK Ivanščica, dodavši kako se radi o izuzetno kvalitetnoj stazi na svjetskom nivou.

- To će biti 8. utrka spusta u organizaciji našeg kluba, a četvrta po redu u Ivancu gdje očekujemo više od 100 natjecatelja, te preko 1000 posjetitelja - kazao je Đurin, kojega žalosti što institucije, poput Varaždinske županije, ne prepoznaju izuzetan turistički potencijal ove manifestacije.

Teško do sponzora

- Nama je izuzetno teško doći do sponzora i sve radimo praktički, onako, volonterski, a ukoliko bi se stavile “glave na hrpu” tu bi svi mogli nešto zaraditi. Ljudi koji se bave ekstremnim biciklizmom spadaju u dobrostojeće potrošače, koji mogu i žele potrošiti.No, nažalost, kod nas nemaju na što i gdje - kazao je Đurin istaknuvši kako je velik problem nedostatak smještaja.

U klubu ipak s veseljem iščekuju utrku i ističu kako je ovo izuzetna prilika za sve ljubitelje prirode i biciklizma da posjete ovogodišnju utrku i svojim bodrenjem podrže natjecatelje te tako sudjeluju u organizaciji downhill utrke na Ivanščici.

Osim toga, organizatori ističu kako ovim događajem žele mlade potaknuti na sport i rekreaciju, a ujedno i promovirati sjeverozapadnu Hrvatsku.- Ovaj sport nije adekvatno razvijen iako ima mnogo potencijala da postane jedna od glavnih turističkih atrakcija u našem kraju - smatraju organizatori.Prijave za natjecatelje prvenstva Hrvatske otvorene su do 5. lipnja do 12 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije