Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kobna nesreća

Brzina odnijela život mladoga teniskog asa Marina Šuice

marin šuica
Foto: 24 sata
1/4
10.09.2010.
u 11:53

Bio je vedra osoba, omiljen u klubu i među prijateljima, rekao je Marinov dugogodišnji trener Neven Brodar.

U mađarskoj bolnici u Szekesfehervaru danas je u ranim jutarnjim satima od posljedica prometne nesreće preminuo Čakovčanin Marin Šuica (15), nadareni tenisač, član Teniskog kluba Franjo Punčec, treći tenisač Europe u konkurenciji igrača do 15 godina.

Izborio Masters turnir

Nesreća se dogodila u subotu na autocesti kod mađarskog mjesta Szekesfehervara. Automobil kojim je upravljao Marinov trener Saša Tuksar udario je u zadnji dio kamiona. Tuksar pritom nije ozlijeđen, a Marin je s teškim ozljedama glave i u stanju kome prevezen u bolnicu. Nakon šest dana intenzivnog liječenja preminuo je u mađarskoj bolnici.

– Ne mogu opisati kolika je to tragedija za Marinovu obitelj, naš klub, ali i cijelu sportsku javnost u Hrvatskoj. Marin je unatrag nekoliko godina stalno bio u teniskom vrhu. Ova godina bila mu je posebno uspješna. Dogurao je do prvog mjesta za nastup na europskom Masters turniru u svojem uzrastu – javio nam se tajnik čakovečkog teniskog kluba Bojan Ružić, koji je svakodnevno putovao u Mađarsku.

U tenisku ga je elitu uveo trener Neven Brodar s kojim je Marin radio tri i pol godine.

– Bio je vedra i optimistična osoba. Omiljen u klubu i među svojim teniskim prijateljima iz cijele Hrvatske. Rijetko se može vidjeti toliko mladu osobu, a opet toliko zrelu – rekao nam je Brodar, koji je baš kao i svi ljudi koji su okruživali Marina vjerovao u njegov oporavak.

Pokop krajem tjedna

– Bio sam kod njega u bolnici u utorak. Stanje mu je bilo stabilnije i svi smo vjerovali u njegov oporavak. Razgovarao sam i s roditeljima, majkom Palmirom i ocem Nikolom, koji su bili optimistični. Na žalost, dogodilo se ono čega smo se svi bojali – neutješan je bio Brodar.

Iako je prema prvim informacijama posljednji ispraćaj mladoga čakovečkog tenisača trebao biti u ponedjeljak, to ipak neće biti moguće.

– Neslužbeno smo doznali da je Tuksar vozio prebrzo što mađarska policija tretira kao kazneno djelo i sve dok se istraga ne završi, nećemo moći prevesti Marinovo tijelo. Vjerujem da će to biti moguće tek u ponedjeljak ili utorak – rekao je tajnik Ružić.

Marinova i Tuksarova suradnja traje tek dva mjeseca. Bivši hrvatski reprezentativac Davisova kupa s Marinom je počeo trenirati 1. srpnja.

Komentara 33

AC
actros
19:52 10.09.2010.

cesto suvozaci stradaju bas na slicne nacine,sto znaci da vozac instinktivno zaokrece upravljac da nebi ostetio sebe,i onda je to najcesce suvozaceva strana.tako je stradao i tose proeski.roditeljima iskreno saucesce i neka mu je laka zemlja

AA
Aartur
18:04 10.09.2010.

Ako je u pitanju brzina, kako to da je vozač prošao neozljeđen? Meni se prije čini da je nesretni Marin sjedio na suvozačevom sjedalu nevezan i u sudaru odletio glavom kroz šofer šajbu. Time je ova tragedija veća jer je mogla biti tako lako spriječena.

CR
crocro
15:29 10.09.2010.

Anđela su pozvali anđeli. Sretan ti put Marine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije