Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRITISAK NA VLADU

Različit rast mirovina vodi u sivu zonu, tko će plaćati doprinose ako uplate ne utječu na iznos buduće mirovine

26.08.2023.
u 20:18

Danijel Nestić, Ekonomski institut: Da bi ljudi koji dobivaju veće mirovine prepustili dio svojih prihoda onima s manjim mirovinama, granica se mora postaviti na parlamentarnim izborima ili u javnoj raspravi

Komentara 12

Avatar Svračak
Svračak
20:51 26.08.2023.

Da li i oni koji dobivaju veće plaće trebaju prepustiti dio svojih prihoda onima sa manjim primanjima. Nije svatko tko prima manju mirovinu siromah. Mnogi su išli u mirovinu čim su ispunili prve uvjete, pogotovo oni koji su si sami plaćali doprinose i oni koji su imali neke druge izvore zarade u vidu kao što je bavljenje turizmom. Tko ima stvarno malo neka se obrati socijalnim službama. Čitam na jednom portalu kako se neki umirovljenici iz zagrebačkog Botinca žale na male mirovine, a ako su starosjedioci sve što su imali od zemljišta rasprodali su došljacima za skupe novce.

BE
Berlioz
04:43 27.08.2023.

Nestiću, hajde ti daj dio svoje plaće nekome tko ima malu plaću, recimo nekome u kožarskoj, tekstilnoj ili zaštitarskoj grani. Super mi je također kad je netko dobivao plaću na crno pa sad kuka zbog male mirovine, tad nisi kukao jer ti je odgovaralo varati državu i dobivati više novaca.

BA
bacenheider
07:27 27.08.2023.

Svakome prema njegovoj zasluzi,a ne da se uzima onima koji su svoje mirovine zaradili posteno i daje onima koji kad se moglo nesto zaradit smijali okolo i radili na crno,a od toga nista uplaceno u mirovinski. Koliko je zemlje kod nas zapusteno i nek idu i obrade tu zemlju i moci ce zivjeti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije