Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Nadnacionalno razmišljanje'

Bruxelles Hrvatskoj: Zaboravite nacionalne granice u zračnom prometu

avion
Dusko Marusic/PIXSELL
10.07.2014.
u 15:36

Osamnaest država EU, među njima i Hrvatska, dobilo je od Bruxellesa upozorenje da kasne u uspostavi tzv. FAB-ova, funkcionalnih blokova zračnog prostora

Europska komisija upozorila je danas Hrvatsku da mora zaboraviti na svoje nacionalne granice i početi razmišljati nadnacionalno - u zračnom prometu. Osamnaest država EU, među njima i Hrvatska, dobilo je od Bruxellesa upozorenje da kasne u uspostavi tzv. FAB-ova, funkcionalnih blokova zračnog prostora, koji se ne temelje na nacionalim granicama nego na prometnim tokovima. Nakon upozorenja, Hrvatska i druge države imaju dva mjeseca za odgovor.

- Vrijeme je da u europskom zračnom prostoru konačno nadiđemo nacionalne granice. FAB-ovi su vitalna sastavnica jedinstvenog europskog neba. Ti zajednički blokovi zračnog prostora trenutno postoje samo na papiru: službeno su uspostavljeni, ali još nisu funckionalni. Pozivam države članice da povećaju svoje ambicije i pokrenu provedbu jedinstvenog europskog neba - poručio je Siim Kallas, potpredsjednik EK odgovoran za prometnu politiku.

Hrvatska kontrola zračne plovidbe u legendarnoj poruci upućenoj u studenom 2012. oslobođenim generalima Gotovini i Markaču na njihovu letu kući pozdravila ih je riječima "dobrodošli u hrvatski zračni prostor za koji ste se borili i žrtvovali".

Nakon današnjeg upozorenja Bruxellesa, takva poruka bi u budućnosti mogla zvučati jedino ovako: "dobrodošli u srednjoeuropski FAB".

Foto: http://europa.eu

>> Patria na čelu europske lobističke grupe proizvođača oružja

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar tajar
tajar
15:46 10.07.2014.

Ako postoji "jedinstveno europsko nebo", onda nema potrebe da se to nebo dijeli još na neke "fabove"!

Avatar neidemdalje
neidemdalje
01:04 12.07.2014.

mic po mic i uskoro će se morati brisati sa svih proizvoda naziv "hrvatski" , vjerovatno su već odštampane nove karte gdje se područje hrvatske zove npr. zona 51

VU
vulica
19:17 13.07.2014.

Izgleda da je zadaća osamstotina pripadnika tajnih službi služiti veleizdajnicimaPovijesni korumpirani politički bandit,veleizdajnik, vas je prijevarom, lažima i obmanom gurnuo u blato Europske Masonske Kaljuže, neokolonijalne,proturadničke neofašistićke tvorevine.Na redu je pljačka voda, šuma,doći će na red i poljoprivredna zemlja. Višeše nismo suvereni ni na moru ni na kopnu ni u zraku. Veleizdajnici se dnevno hvale kako su baš oni za to zaslužni. Korumpirani banditi u službi novog svjetskog poretka. Zadaća osamstotini pripadnika tajnih službi je služiti veleizdajnicima i korumpiranim plaćenicima Europske Masonske Kaljuže.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije