Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podaci HNB-a
Povratak na članak

Bruto inozemni dug dosegnuo 58 milijardi eura, 14 posto više nego godinu dana ranije

Od siječnja 2023. i pristupanja Hrvatske europodručju, inozemne obveze sektora središnje banke porasle su za dio euronovčanica dodijeljenih prema ključu Europske središnje banke, a koje nisu puštene u optjecaj - gotovo 10 milijardi eura

Komentari 2

PV
prcko.vita
11:25 10.08.2023.

Zašto nigdje ne pišete da je od danas u Njemačkoj moguće dobiti kamatu na štednju od 4%, i to na dnevni novac, tagesgeld. Zašto kod nas u Hrvatskoj još uvijek banke nude lešinarskih 0,01% kamata na štednju? Zašto se ne ukine i onih 12% lešinarskog poreza na dobit koje nam je dragi ministar Linić uvalio? Pročitajte na bild de članak slobodno. Hoće li ikada itko biti kažnjen za pljačku Hrvatskog naroda?

VL
HO
homofobic
18:13 20.08.2023.

Pitajte se od cega bi tusta krmad lagodno zivjela bez da pljacka obicnu raju. Sve sto krmci imaju je to naslijede krvave aristokracije sto su donijeli "iz sume" kada su "oslobodili" sve sto je imalo vrijednost! Ta industrija zaduzivanja ce funkcionirati jos mozda dvadesetak godina i tada ce krahirati. Nadaju se da ce do tada strancima prodati sto god se prodati moze pa ce stranci da spase svoje financije nastaviti voditi drzavu i ekonomiju. Naravno oni povezani sa "Sluzbom ce do tada biti dobro zbrinuti i zivjeti slijedecih generaciju dvije od ukradenog.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.