Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
božićnica, popust za obitelj i prijatelje...

Brojne pogodnosti za zaposlenike Valamara: Dodatak do 500 eura za najam stana i stalnim sezoncima

Dubrovnik: Hoteli
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
03.08.2023.
u 12:48

Osiguranje stambenog prostora važno je za privlačenje ključnih djelatnika, ali i za zadržavanje radne snage u Hrvatskoj, kažu u Valamaru

Stalnim zaposlenicima, zaposlenicima na određeno i stalnim sezoncima (u programu V+3) Valamar nudi dodatak za najam stana u destinaciji u kojoj su zaposleni u visini do 500 eura. Potpora putem programa Krov nad glavom namijenjena je djelatnicima i njihovim obiteljima koji stanuju ili žele stanovati u destinaciji tijekom cijele godine, a koji si dosad zbog visokih cijena najma u turističkim mjestima nisu mogli priuštiti odgovarajući stambeni prostor.

U Valamaru s pravom smatraju kako je osiguranje stambenog prostora izrazito važno za zadržavanje i privlačenje ključnih djelatnika u turističkom sektoru i, što je jednako važno, za zadržavanje radne snage u Hrvatskoj. Inače, ova je kompanija prepoznata i po kvalitetnom smještaju u Kućama Valamar za sezonske zaposlenike, u što je dosad uloženo više od 19 milijuna eura duž obale.

– U Valamaru kontinuirano osluškujemo potrebe svojih zaposlenika te uvodimo nove pogodnosti koje će im poboljšati kvalitetu života. Program Krov nad glavom upravo je rezultat takvog strateškog pristupa unutar kompanije. Želimo da djelatnici budu zadovoljni te da ih mi kao poslodavac podržimo u organizaciji života u destinaciji u kojoj žive i rade. Vjerujem da smo zato i jedan od rijetkih poslodavaca u turizmu koji posljednjih godina uspješno privlači nove djelatnike. Gosti Valamara već godinama ističu najvišu razinu zadovoljstva upravo djelatnicima i kvalitetom usluge – ističe Ines Damjanić, potpredsjednica za ljudske potencijale u Valamar Rivieri.

Inače, Valamarovim zaposlenicima, njihovim obiteljima, prijateljima i poslovnim partnerima putem programa Family&Friends nude se povlaštene cijene smještaja u svim Valamarovim hotelima, a popusti idu i do 50 posto. Također, uz ValamArtist karticu zaposlenici ostvaruju brojne popuste na više od 300 prodajnih mjesta.

POVEZANI ČLANCI:

Među pogodnostima ističe se i posebna vrtićka skupina za djecu zaposlenika koji žive i rade u Poreču, koju je Valamar pokrenuo prije početka sezone s Gradom Porečom. Uoči Božića sve roditelje zaposlene u Valamaru, inače, očekuje i dar za dijete, a jednom godišnje organizira se Family Day kad obitelji provode dan u uredima Valamara u raznim destinacijama, uz aktivnosti i igre kao što su pečenje kolačića ili gradnja novih hotela. Roditelji prvašića imaju, pak, slobodan dan na prvi dan nastave nove školske godine, a Valamar podržava i ugostiteljske i turističke srednje škole stipendijama i praksom u Valamaru te donacijama opreme.

Valamar ove godine ulaže i dodatnih 20 milijuna eura u primanja zaposlenika pa plaće u lipnju, srpnju i kolovozu za kuhare, konobare i recepcionare dosežu 1200 do 1800 eura neto, a za sobarice, pomoćne kuhare, pomoćne konobare, kuhinjske radnike, servire i niz drugih između 1000 i 1200 eura neto. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije