Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZORNA PODRHTAVANJA U VELJAČI

Broj mrtvih nakon potresa u Turskoj porastao na gotovo 50.800, među njima oko 7300 stranaca

Aftermath of the deadly earthquake in Hatay
Foto: UMIT BEKTAS/REUTERS
1/20
22.04.2023.
u 16:11

Prošli je tjedan su u oluji u potresom pogođenoj regiji Kahramanmaras oštećeni šatori u kojima su privremeno smješteni preživjeli, pri čemu je jedna osoba poginula, a ozlijeđeno ih je najmanje 50

Broj ljudi za koje je potvrđeno da su smrtno stradali u nekoliko razornih potresa koji su u veljači pogodili Tursku i Siriju, po podacima vlade samo u Turskoj je porastao na 50.782. Među njima je oko 7300 stranaca, rekao je u subotu ministar unutarnjih poslova Süleyman Soylu za turski CNN.

Dva snažna potresa magnitude 7,7 i 7,6 po Richteru potresla su 6. veljače jugoistočnu Tursku i sjevernu Siriju. U objema zemljama smrtno je stradalo ukupno više od 57.000 stanovnika, a samo u Turskoj ih je bez krova nad glavom ostalo više od dva milijuna.

VIDEO U Hatayu se srušio i luksuzni stambeni blok koji je trebao biti 'otporan na potres,' stanovnici su ogorčeni

Prošli je tjedan su u oluji u potresom pogođenoj regiji Kahramanmaras oštećeni šatori u kojima su privremeno smješteni preživjeli, pri čemu je jedna osoba poginula, a ozlijeđeno ih je najmanje 50.

Uoči parlamentarnih i predsjedničkih izbora koji će se u Turskoj održati 14. svibnja, Soylu je rekao da će se u područjima pogođenim potresom poduzeti sigurnosne mjere, no nije iznio pojedinosti. Dodao je da će se glasanje održati u školama i kontejnerima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije