Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
urušio most u SAD-u

Brodu ovo nije prvi incident: Inspekcija je 2016. godine otkrila ozbiljan problem

Francis Scott Key Bridge collapse in Baltimore
Foto: NATHAN HOWARD/REUTERS
1/9
26.03.2024.
u 23:16

Reuters je potvrdio da brod koji se vidi na videu incidenta u Antwerpenu 2016., koji je podijeljen na društvenim mrežama, odgovara Reutersovoj snimci i drugim vizualnim prikazima broda koji se zabio u baltimorski most

Brod koji je u utorak izazvao urušavanje mosta Francis Scott Key u Baltimoreu također je sudjelovao u nesreći u luci Antwerpen u Belgiji 2016. godine. Lučke vlasti Antwerpena rekle su da je kontejnerski brod Dali udario u obalu 11. srpnja 2016. dok je pokušavao izaći iz kontejnerskog terminala Sjevernog mora.

Inspekcija broda iz 2016. provedena u Antwerpenu otkrila je da ima strukturni problem, koji je naveden kao "oštećenje trupa koje umanjuje njegovu sposobnost za plovidbu", prema podacima objavljenim na Equasisu, javnoj bazi podataka za pomorsku industriju. "Kao opće pravilo, te se nesreće istražuju i brodovima je dopušteno isploviti tek nakon što stručnjaci utvrde da je to sigurno za njih", rekao je glasnogovornik luke Antwerpen za Reuters.

Reuters je potvrdio da brod koji se vidi na videu incidenta u Antwerpenu 2016., koji je podijeljen na društvenim mrežama, odgovara Reutersovoj snimci i drugim vizualnim prikazima broda koji se zabio u baltimorski most.

MS Dali u utorak se sudario s jednim od stupova mosta Francis Scott Key Bridge, srušivši veliki dio njegovog raspona od 2,5 kilometra. Brod je unajmila brodarska tvrtka Maersk, navodi se u priopćenju danske tvrtke koja je rekla da ne može komentirati incident u Antwerpenu.

VIDEO Snimke iz zraka pokazuju srušeni most u Baltimoreu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije