Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOSTA IM TROVANJA

Brođani traže da JANAF od profita osnuje zakladu za oboljelu djecu

rafinerija
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
20.11.2016.
u 12:44

Ukoliko se država ogluši na njihove zahtjeve, Brođani su najavili mjere građanskog neposluha i pokretanje tužbi

Nakon najnovijih alarmantnih podataka o zagađenju zraka, građani okupljeni oko Facebook skupina "Brođani za Brod" i "Kad ako ne sad" najavili su za četvrtak, 24. studenog prosvjedni skup u Slavonskom Brodu. Tvrde kako nije riječ tek o još jednom u nizu prosvjeda, već o skupu na kojemu će biti postavljeni ostvarivi zahtjevi čijim bi se ispunjenjem zauvijek zaustavilo trovanje Brođana, koje traje već osam godina.

Plan modernizacije i plinofikacije Rafinerije mora se, kažu, završiti do siječnja iduće godine, a cilj je smanjiti onečišćenje u skladu sa standardima EU.

- Tražimo da Vlada u našem gradu održi sastanak na kojem će Slavonskom Brodu dodijeliti poseban status po pitanju financiranja projekata zaštite okoliša. JANAF mora osnovati zakladu za djecu oboljelu od malignih i respiratornih bolesti i profit ostvaren distribucijom nafte u Rafineriju Brod preusmjeriti na njihovo liječenje – poručili su organizatori.

Ukoliko se država ogluši na njihove zahtjeve, Brođani su najavili mjere građanskog neposluha poput blokada graničnog prijelaza, objekata JANAF-a i ureda Zarubežnjefta, ali i prosvjede pred Vladom te podnošenje tužbe protiv RH.

>> Duspara pozvao Plenkovića i Petrova: Spriječite onečišćenje u Slavonskom Brodu

Komentara 5

OS
osica
16:21 20.11.2016.

Dragi moji Brođani , srce me boli, jer nije dovoljno "da vam liječe bolesnu djecu, već da sve učine da zbog njihovog rada i neadekvatnih mjera zaštite ne obole" To je po meni prioritet.

Avatar pendreck
pendreck
13:10 20.11.2016.

udrite, dosta vas truju!! Imali ste i prekoprevise strpljenja. Smard je nepodnosljiv. U to sam se jos prije dosta goina osvjedocio i mislio jadni ljudi koje se tu tako truje.

KA
kajinx
16:43 20.11.2016.

Brođani traže... Možete tražiti u nedogled, dok god "naša" vlada mlati praznu slamu, ništa se neće dogoditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije