Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snažan potres u BiH

Brođani na mobitele dobili poruku o potresu, oglasila se hrvatska Civilna zaštita

EMSC
30.12.2023.
u 22:11

Seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su vrlo jak potres s epicentrom 12 km sjeverno od Zenice u Bosni i Hercegovini

Dio Brođana je večeras u 21:43 na mobitele primili poruke o snažnom potresu u BiH, javlja Plus Portal. Sustav je javio da je riječ o potresu čiji je epicentar udaljen od Slavonskog Broda 90-ak kilometara. Riječ je o sistemu koji se već neko vrijeme koristi u SAD-u, a nedavno je Android počeo i na području Europe slati upozorenja o potresima. Radi se o sistemu ShakeAlert kojeg su razvili američki seizmolozi, pišu 24sata.

Potres na dubini od 9 kilometara s epicentrom 13 kilometera sejeverno od Zenice osjetio se diljem BiH, u Zenici, Sarajevu, Tuzli, ali i u mnogim dijelovima Hrvatske. Oglasilo se i Ravnateljstvo Civilne zaštite. "Večeras, 30. prosinca 2023. u 21:43 sati seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su vrlo jak potres s epicentrom 12 km sjeverno od Zenice u Bosni i Hercegovini. Magnituda potresa bila je 5.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru VI-VII (šest do sedam) stupnja EMS ljestvice. Potres se osjetio i Hrvatskoj", kažu. Inače, na aplikaciji EMSC-a koja se od navale komentara neko vrijeme rusšila, piše kako je potres bio 4,7.

Situaciju iz minute u minutu pratite OVDJE.

Ključne riječi

Komentara 1

ZL
Zlatkopkc
06:40 31.12.2023.

Meni se zatresao bojler u kupatilu (Pakrac).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije