Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTRICA OBIŠLA ŠPANCIFEST

Brnjac: Turistički promet na kontinentu osam posto bolji od 2019.

Varaždinska županija
25.08.2023.
u 15:41

Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta, obišla je ovog petka Špancifest u Varaždinu kao izaslanica predsjednika Vlade

Turistički promet na kontinentu je osam posto bolji nego što je bio rekordne 2019. godine, a u Varaždinskoj županiji preko 30 posto bolji nego te 2019. I to je u skladu sa svim strateškim smjernicama Vlade i strategije razvoja održivog turizma - ravnomjerni turistički promet tijekom cijele godine raspoređen i rast turističkog prometa na kontinentu. Stoga ćemo nastaviti i dalje podržavati ovakva događanja – rekla je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac koja je obišla Špancirfest u Varaždinu kao izaslanica predsjednika Vlade.

Varaždinski župan Anđelko Stričak zahvalio je na dodijeljenih 520.000 eura lokalnim i područnim turističkim zajednicama Varaždinske županije.

- Uspoređujući samo s prošlom godinom, dodijeljeno nam je duplo više sredstava – rekao je Stričak i dodao da je u prvih šest mjeseci između 20 do 25 posto više dolazaka i noćenja. Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj istaknuo je da se Špancirfest profilirao kao najjači hrvatski ulični festival, a u kontinentalnoj Hrvatskoj najvažniji turistički događaj.

POVEZANI ČLANCI:

- Svi kapaciteti grada Varaždina, čak i našeg Studentskog doma s 850 mjesta, svi hoteli, sve sobe svih iznajmljivača, svih su deset dana puni! Punimo i kapacitete susjedne županije. Prilika je ovo da potencijalni investitori prepoznaju vrijednost kontinentalnog turizma i iskažu interes za izgradnjom jednog velikog pravog hotela u gradu Varaždinu – rekao je Bosilj.


 

Komentara 1

Avatar Moodleen
Moodleen
17:07 25.08.2023.

Još da ta "hrvatska" vlada izgradi i koju cestu u Slavoniji i Hrvatskoj, a ne samo po dalmaciji, bilo bi turista, bilo bi... I to svih 12 mjeseci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije