Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vojko Obersnel:

'Brkić bi mogao i treći puta pisati diplomski rad'

Vojko Obersnel
Goran Kovačić/PIXSELL
23.11.2013.
u 16:31

"Ukoliko gospodin Brkić bude svoj plagirani diplomski rad zamijenio radom na ovu temu, očito će i treći put morati pisati diplomski rad jer će umjesto plagiranja fakultetu podvaliti izmišljenu temu, koju nije moguće argumentirati", piše u rekakciji Vojko Obersnel.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel zatražio je da objavimo ispravak članka objavljenog u Večernjem listu pod naslovom "Napisat ću novi diplomski na temu kriminala u Riječkim tržnicama".

Reakciju riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela prenosimo u cijelosti:

U tekstu se navodi izjava gospodina Milijana Brkića koji zbog plagiranja diplomskog rada mora napisati novi diplomski rad. Gospodin Brkić kaže kako će napisati novi diplomski rad u kojem će istražiti kriminal u riječkim tržnicama.

No, gospodin Brkić, vjerujem sasvim namjerno, zaboravlja spomenuti da je u slučaju "Riječkih tržnica" Županijsko državno odvjetništvo u potpunosti odbacilo kaznenu prijavu protiv mene i ostalih osumnjičenih odnosno da je za to zaduženo državno tijelo zaključilo kako nema kriminala u riječkim tržnicama.

Kaznena prijava odbačena je zbog nepostojanja osnove sumnje da smo počinili bilo koje od prijavljenih kaznenih djela. Naime, analizom svih podataka i dokaza, Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku utvrdilo je kako ne postoje sumnje da su osobe navedene u prijavi prijavljenim radnjama ostvarile zakonska obilježja navedenih kaznenih djela, a niti drugih kaznenih djela, za koja se poduzima kazneni progon, pa je stoga kaznenu prijavu odbacilo.

Također, Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku u postupku istrage obuhvatilo je i samu pretvorbu gradskih tržnica te je utvrdilo da je i pretvorba društvenog poduzeća Tržnice Rijeka u cijelosti bila zakonito provedena.

Dakle, ukoliko gospodin Brkić bude svoj plagirani diplomski rad zamijenio radom na ovu temu, očito će i treći put morati pisati diplomski rad jer će umjesto plagiranja fakultetu podvaliti izmišljenu temu, koju nije moguće argumentirati.

Inače, obzirom na rješenje Županijskog državnog odvjetništva kojim se odbacuje kaznena prijava u slučaju Tržnica Rijeka očito je da se u slučaju podizanja ove kaznene prijave radilo o isključivo o političkom progonu u režiji HDZ-a, stranke u kojoj je glavni tajnik gospodin Brkić, osoba koja je diplomu stekla plagiranjem diplomskog rada, a u trenutku podizanja kaznene prijave protiv mene bio je zamjenik ravnatelja policije.

>>'Napisat ću novi diplomski na temu kriminala u Riječkim tržnicama'

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar glas-naroda
glas-naroda
17:01 23.11.2013.

Sramota je da mu se dozvoli pisanje i muljaža umjesto da ga najstrože kazne i uzmu akademski status te javno "objave" jer je na prijevaru ali i još podosta njih uzeo/prevario/ukrao, kao i do sada mnoge stvari kako su naucili uzimati.

Avatar gusjenica
gusjenica
16:58 23.11.2013.

Samo ti debeli šuti. Ti za tolike godine gradonačelnikovanja nisi bio u stanju ni autobusni kolodvorčić izgraditi. Ustvari ti ništa nisi uradio za Rijeku. Na osnovu čega su te izabrali za još jedan mandat ne znaju ni oni koji su te birali.

AL
Albert
22:22 23.11.2013.

Ja bih tom Brkiću predložio temu koju dobro pozna a glasila bi :"Kako je frizerka Karmen u Karlovačkoj banci podigla kredit od milijun eura"!!!!...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije