Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPASONOSNA APLIKACIJA

"Britt Lapthorne" na iPhoneu spašava živote

iphone
AFP
10.11.2009.
u 10:38

Za 6,99 dolara vlasnici iPhonea dobit će pomoć u slučaju da se nađu u nevolji. Pritiskom tipke obitelji i prijateljima bit će poslana obavijest o vašoj nesreći.

Nesretna sudbina mlade Britt Lapthorne potaknula je IT stručnjaka iz australskog Melbournea Tima Hinea da razvije aplikaciju za iPhone "Siguran sam" koja dojavljuje vašoj obitelji ili prijateljima da ste u opasnosti, bez obzira gdje se nalazili.

Jednostavnim pritiskom tipke aplikacija će proslijediti zvučnu snimku, SMS i e-mail osobama koje ste ranije unijeli kao svoje najmilije, točnije njih pet.

GPS će locirati gdje se nalazite i pratiti svako daljnje kretanje, a tu je i Google Maps aplikacija za lakše snalaženje. Čim stisnete tipku, počet će se snimati sve što se događa u vašoj blizini, a zvučna će snimka odmah biti spremljena i na server što će olakšati policiji da ustanovi što se dogodilo ako bude potrebno.

Aplikacija se s olakšanjem i oduševljenjem koristi već u 54 zemlje, a blagoslov joj je dao i otac australske turistice koja je stradala u Dubrovniku. Uvjeren kako je sudbina njegove kćeri mogla biti drukčija da je imala ovakvu pomoć, sugerirao je svima da uključe Hineovu aplikaciju.

Za sada je mogu koristiti samo vlasnici iPhonea, za 6,99 dolara, a uskoro će je moći koristiti i vlasnici Googleova Androida.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije