Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nož u lijevoj ruci

Britanski mediji sumnjaju da uz Salopeka na snimci stoji Jihadi John

Salopek
Foto: Screenshot
1/3
06.08.2015.
u 15:02

Kao i Jihadi John u ranijim smaknućima, i muškarac na najnovijoj snimci nož drži u lijevoj ruci.

Britanski Daily Mail piše da bi islamski terorist, koji na najnovijoj snimci sa nožem stoji pokraj Hrvata Tomislava Salopeka, mogao biti zloglasni Jihadi John.

Taj najpoznatiji "krvnik" ISIL-a, koji se pojavljivao u mnogim ranijim snimkama ubojstava taoca, nije viđen niti u jednom propagandnom videu od veljače kada je objavljen njegov identitet, odnosno kada se doznalo da mu je pravo ime Mohammed Emwazi i da je prije priključivanja teroristima živio u Londonu.

Britanski list piše da postoji sličnost između islamista koji se pojavljuje u najnovijoj snimci uz Salopeka sa najpoznatijim i najzloglasnijim "krvnikom" ISIL-a. Kao i Jihadi John u ranijim smaknućima, i muškarac na najnovijoj snimci nož drži u lijevoj ruci. Osim tog detalja, Daily Mail ne navodi druge sličnosti između muškarca koji na snimci stoji uz Salopeka i zloglasnog ISIL-ovog ubojice.

Egipatska vlada dobila rok od 48 sati

Jučer je objavljena najnovija snimka na kojoj 31-godišnji Tomislav Salopek kaže da će ga ubiti ISIL ako Egipat za 48 sati ne oslobodi zatvorenice iz egipatskog zatvora. Videosnimka koju je ISIL objavio pod nazivom "nova poruka egipatskoj vlasti" prikazuje muškarca u odijelu kako kleči pred maskiranim teroristom koji u ruci drži nož, upućujući dramatičan apel: "Ja sam Tomislav Salopek, Hrvat, oženjen Natašom i imam dvoje djece. Molim egipatsku vladu da pusti sve zatvorenice i spasi mi život."

Hrvatski državljanin otet je u glavnom egipatskom gradu Kairu  22. srpnja. Kao što je poznato, Tomislav je u Egiptu kao menadžer radio za francusku tvrtku Company General Geoscience. Otet je na putu prema poslu.

>>Stručnjak o ISIL-ovoj prijetnji smrću Hrvatu: Sumnjam da će Egipat popustiti zahtjevima

>>Rođak otetog Slavonca: Meni je teško, a tek njegovima. Ženi, dječici... Plaču cijeli dan

>> Objavili video: Islamisti prijete da će ubiti Hrvata otetog u Egiptu u roku od 48 sati

Komentara 21

JE
jelenka
20:18 06.08.2015.

proklet bio general sisi i oni koji su ga oodrzali, napravili su od egipta haos i kaos sada vidite sta i koga ste podrzali , to kazujem onima koji su videli svojim ocima kako general sisi komanduje da se ubijajuju muslimani i studenti po ulicama svojim domovima itd...

BC
bura.curba
20:13 06.08.2015.

oslobodite muslimane, da oslobode i naseg slavonca

JU
juliata
20:25 06.08.2015.

mursi i braca muslimani ne valjaju jer zele marame i svima zele prava ali netkome u susjedstvu i daleko to ne valja, hm a sisi je dobar !! ubijajuci studente i civile, e sada treca alternativa isil i to neo ne valja, samo sisi, e pa i sisi ne valja egipcanima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije