Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABRINJAVAJUĆE

Toliko troše kokain da ga ima i u vodi

voda
Foto: Borna Filić/PIXSELL
12.05.2014.
u 11:15

Znanstvenici su pročišćenoj vodi pronašli benzoilekgonin, oblik kokaina koji se pojavljuje nakon što je droga prošla kroz tijelo

Britanci toliko troše kokain da su tragovi te droge pronađeni čak i u vodi za piće, pokazao je izvještaj, prenosi Independent. Znanstvenici su pročišćenoj vodi pronašli benzoilekgonin, oblik kokaina koji se pojavljuje nakon što je droga prošla kroz tijelo. Riječ je o istoj tvari koju se traži u testovima urina na kokain.

Steve Rolles iz organizacije za kontrolu droge Transform rekao je da ovo otkriće pokazuje koliko se kokain upotrebljava u Velikoj Britaniji.

–  Imamo najvišu razinu upotrebe kokaina u zapadnoj Europi. Postaje sve jeftiniji, a upotreba istovremeno raste –  rekao je Rolles.

Prema dobrotvornoj organizaciji DrugScope, u Engleskoj ima oko 180.000 ovisnika o cracku, a oko 700.000 ljudi od 16 do 59 godina u Velikoj Britaniji konzumira kokain svake godine.

Osim benzoilekgonina, znanstvenici su u vodi za piće pronašli i tragove lijeka protiv bolova ibuprofena te lijeka za epilepsiju karbamazepina, kao i značajno visoke količine kofeina.

>> Pogledajte što je policija pronašla u ovom sendviču

Komentara 16

DU
Deleted user
11:36 12.05.2014.

Kako ti Britanci ne bi puno trošili kokain kad nemaju pojma kaj je to okus pravog gemišta, npr. uz slasnu kotlovinu! Mljac, mljac!

Avatar bok
bok
12:32 12.05.2014.

...Kokain je opak. vrlo opak.nadam se da u hrvatskoj postoje kampanje u skolama u kojima strucnjacu objasnjavaju razne droge (+ kockarnice)...

OD
oltar domovine
11:23 12.05.2014.

Britanci toliko troše kokain da ga ima i u vodi za piće zato je najbolje ostati u nasoj lijepoj i nikud ne ici ..jer imao sve vodu prirodu more ...a ako zelimo raditi i imati malo vise ...zasukati rukave ...aa ne hladovina i briskula sa bokarom vina !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije