Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Bilo je stravično'

Britanci o nesreći u Hrvatskoj: 'Ne možemo vjerovati da smo živi'

kombi nesreća autocesta
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/10
16.07.2013.
u 23:26

Kritiziraju uslugu koju su dobili u Hrvatskoj, jer su kazali da su naručili taksi za deset osoba, a dobili su kombi sa osam sjedećih mjesta koji je imao samo dva sigurnosna pojasa.

Britanski Daily Mail objavio je priču o Britancima koji su prošlog tjedna sudjelovali u prometnoj nesreći na autocesti u Hrvatskoj kod odmorišta Dobra, a tvrde da su imali sreće što su ostali živi nakon što se kombi u kojem su se vozili okrenuo na krov na prometnoj cesti.

List piše da je 10 prijatelja bilo staro 19 i 20 godina te da su tada putovali u zagrebačku zračnu luku kako bi u petak odletjeli kući u Manchester. Tada je, prema pisanju lista, vozač navodno zaspao za volanom, kombi je udario u ogradu uz cestu i okrenuo se na krov. Svi Britanci su prevezeni u bolnicu, mnogi sa teškim ozljedama, a šestero njih je još uvijek hospitalizirano dok su njihovi rođaci doputovali kako bi bili uz bolesnički krevet.

Dobili taksi sa samo dva sigurnosna pojasa

Mnogi od sedam djevojaka i tri muškarca su pohađali istu školu u Altrinchamu. 19-godišnja Anna Tratalos i njezin dečko, 20-godišnji Aron Cheema, su se iz nesreće izvukli samo sa posjekotinama i masnicama pa su mogli odletjeti kući, a kažu da su sretni što su ostali živi.

- Kada pogledam što se dogodilo, ne mogu vjerovati da nitko nije poginuo - kazala je Tratalos te dodala kako je to bilo stravično iskustvo. - Nisam mogla spavati i imala sam noćne more nakon nesreće, ali mi smo bili sretni s obzirom kakve ozljede smo imali - dodala je djevojka. Kritizirali su i uslugu koju su dobili u Hrvatskoj, jer su kazali da su naručili taksi za deset osoba, a dobili su kombi sa osam sjedećih mjesta koji je imao samo dva sigurnosna pojasa. No, pristali su na vožnju jer su se žurili na let za Manchester. Nakon što su ušli u kombi, mnogi su bili zabrinuti jer tvrde da je vozač u dva sata dva puta stao na kavu i činilo im se da glasno pušta glazbu kako bi spriječio da zaspe.

"Rekli su da im se činilo da su se vozaču sklopile oči"

- Netko je rekao: 'Mislim da će zaspati'!. Ali nitko ne vjeruje da će se to stvarno i dogoditi - kazao je Cheema koji je spavao kada je kombi udario u ogradu uz autocestu. - Neki su ostali budni i rekli su da im se činilo da su se vozaču sklopile oči - nastavlja mladić.

- Ne sjećam se mnogo nesreće, ali smo primijetili neku vatru te smo uspjeli jedni drugima pomoći da vrlo brzo izađemo kroz prozore iz kombija - kazao je Cheema. Tralatos je samo dodala kako samo žele da se svi vrate kući i ponovno budu zajedno pa da mogu krenuti dalje.

Jedna od ozlijeđenih putnica, 20-godišnja Colette Alderson, je završila u invalidskim kolicima zbog ozljede kralježnice. Njezin otac Martin Alderson kazao je da se nada da će se kćer vratiti sljedećeg tjedna.

>>11 ozlijeđenih u nesreći na autocesti, većina su Englezi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije