Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napravio reaktor

Britanac (13) postao najmlađa osoba na svijetu koja je izvela nuklearnu fiziju

Jamie Edwards
Foto: Youtube Screenshot
1/2
07.03.2014.
u 22:05

Prije njega taj rekord držao je Amerikanac Taylor Wilson kojemu je bilo 14 godina kada je postao najmlađa osoba koja je izvela nuklearnu fiziju.

13-godišnjak iz Prestona u Velikoj Britaniji izradio je vlastiti nuklearni reaktor te je postao najmlađa osoba na svijetu koja je izvela nuklearnu fiziju, piše Mirror.

Riječ je o Jamieju Edwardsu koji je u laboratoriju u svojoj školi pomoću reaktora proizveo helij sudaranjem dva atoma. - To je poprilično postignuće. Zapravo veličanstveno. Ne mogu sasvim vjerovati iako svi moji prijatelji misle da sam lud- rekao je Jamie.

Prije njega taj rekord držao je Amerikanac Taylor Wilson kojemu je bilo 14 godina kada je postao najmlađa osoba koja je izvela nuklearnu fuziju.

>> Znanstvenici napravili ključan korak prema 'neograničenoj energiji'!

Komentara 6

BA
bandido
22:28 07.03.2014.

I sad to prodaj arapima nek se igraju s tim pa kad usavrse mogu odnijet u ameriku...

MS
Marinac_SEAL
12:53 08.03.2014.

Večernji, obriši ovu "vijest" i prestani se sramotiti. Nuklearna fuzija u kontroliranim uvjetima je problem kojeg trenutno pokušavaju riješiti najbolji fizičari svijeta. Ako ne znate o čemu govorim proguglajte kraticu ITER.

Avatar nijeminišta
nijeminišta
22:56 07.03.2014.

prestrašno je da nikome u redakciji večernjaka ovo "vijest" nije bila barem malo sumnjivo... pa i pučkoškolci znaju da fuziju može izvesti samo nekoliko vrhunskih laboratorija na svijetu. dajte malo mućnite glavom prije nego prepišete ovakve gluposti sa nekog šaljivogog sajta... da neki klinac objavi da je izmislio antigravitacijski stroj - vi bi to hladno objavili... jer tako piše negdje na netu. strava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije