Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZGOVARAO S MEDIJIMA

Brat Filipa Zavadlava poručio: 'Bio bih u zatvoru koliko god treba samo da moj brat bude na brodu'

Split: Stanislav Zavadlav, brat Filipa Zavladava dao je izjavu za medije ispred suda
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
17.03.2023.
u 17:23

Kada je izlazio iz sudnice, Stanislav je bratu kimnuo glavom, dok je Filip samo mahnuo rukom. Nakon samog ročišta Stanislav je razgovarao s medijima te poručio kako ''brojni sada žele steći popularnost od tragedije''

Nakon što je sud utvrdio kako je Filip Zavadlav, mladić optužen za trostruko ubojstvo u Splitu ubrojiv te ''potpuno sposoban za pravnu raspravu'', ovoga petka održalo se ponovljeno ročište. Na njemu se pojavio i njegov brat Stanislav Zavadlav (26) koji je bio pozvan na suđenje u svojstvu svjedoka, no sutkinji je poručio kako želi iskoristiti ''blagodat nesvjedočenja''.

Kada je izlazio iz sudnice, Stanislav je bratu kimnuo glavom, dok je Filip samo mahnuo rukom. Nakon samog ročišta Stanislav je razgovarao s medijima te poručio kako ''brojni sada žele steći popularnost od tragedije''.

- Za vas medije je to interesantan slučaj. Snima se i neki dokumentarac, sad se šuška kako će neka cura snimati film. Mnogi hoće sebi steći popularnost od slučaja koji je tragedija. Hoće skupljati lajkove i novčanu korist od jednog slučaja koji je sveukupno tragedija. Ja bih sad koliko god u zatvoru boravio, samo da moj brat na brodu bude tri dana. Za 15. siječnja je bio zakazan ukrcaj, a 11. je bilo ono što oni kažu da se dogodilo - poručio je brat. 

Novinari su ga kasnije upitali i je li u kontaktu s Filipom. - Uskraćen nam je telefonski razgovor, zatražio sam posjetu, ali me sutkinja odbila jer mu moram biti svjedok. Sad više nisam. Vjerujem da ga mogu sad posjetiti - kazao je pa dodao kako je u prisnim odnosima s Filipom. - Čujte, o njegovom karakteru bih trebalo biti puno više od par rečenica. Mislim da sam vam dovoljno rekao, a o nekim ponudama, imam kontakt - poručio je brat optuženog Filipa Zavadlava pa novinare pozdravio sa znakom mira. 

Komentara 1

BE
Berri
20:59 17.03.2023.

Splićanka Ivana Marinić Kragić , redateljica, producentica i snimateljica je navodno , bez nadzora, bila u kontaktu s Filipom Zavadlavom. Navodno je i neovlašteno snimala razgovor sa Zavadlavom. Bilo bi zanimljivo da USKOK istraži tko je dopustio da se na taj način kontaminira istražni zatvorenik prije pravomoćnosti presude.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije