Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odbijene prijave

Brammertz vratio čudnu prijavu protiv Bajića i neće ga tužiti

bajić
Patrik Macek/Pixsell
06.11.2010.
u 15:56

Tonči Majić smatra da ima brojnih indicija kako je Bajić 1992. kao zamjenik vojnog tužitelja u ZP-u Split zataškavao zločine nad civilima.

Kada je za posljednjeg posjeta RH glavni tužitelj Serge Brammertz tijekom srdačnog susreta s hrvatskim kolegom, glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem, izjavio da mu je Bajić veliki prijatelj i da je puno od njega naučio, bilo je jasno da se neće petljati s čudnom i, kako se procjenjuje u pravosudnim krugovima, politikantskom prijavom koja je iz RH stigla protiv Bajića.

Kontroverzni aktivist Tonči Majić, koji godinama istražuje tematiku mučenja srpskih civila u splitskoj Lori, prijavio je, naime, Mladena Bajića Haagu!? Smatra da ima brojnih indicija kako je Bajić 1992. kao zamjenik vojnog tužitelja u ZP-u Split zataškavao zločine nad civilima. Slobodni novinar Domagoj Margetić i publicist Darko Petričić također su u Haag poslali dokumente za koje tvrde da dokazuju takve optužbe. Hrvatski i srpski mediji marginalno su zabilježili ovu prijavu protiv Bajića.

Brammertz je pošiljateljima odgovorio i DHL-om im iz Haaga vratio prijave te im predlaže: “Materijale uputite mjerodavnim nacionalnim vlastima”.

Srpski novinari zainteresirali su se za slučaj jer je Margetić potom Bajića prijavio mjerodavnom sudu u Beogradu. S obzirom na to da se Bajića na isti način kao i u Haagu respektira i u tužiteljstvu Posebnog suda za ratne zločine u Beogradu, premda se sud još nije službeno izjasnio, čuje se da se može očekivati sličan odgovor prijaviteljima, poput onog Brammertzova.

Komentara 12

JA
jalnus
23:33 06.11.2010.

Pa sta sad ima lazljivaca koji hoce rec da je Neovisna nastala na zlocinackom pothvatu? Sta ce ti saboteri imat vece sanse nakon sta se hrvatske vitezove spremi na dugogodisnju? Iduci mjesec?

KU
kukuriku
17:03 06.11.2010.

Davor-krele.., pa negrmo mi tamo kod vas u Serbiju.., nego vec´od vasé odavne-Bezanije-kraljevicá marka-vi dolazite u Nasé krajeve i zélite Nasè Teritorije poSerbiti...!!..(razmisli di je Stvarni problem, uzrok i posljedica)...Mi nismo bas´ \" jako -zaljubljeni u vas..\"

KU
kukuriku
16:38 06.11.2010.

serbska posla.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije